Zašto žene više vole loše momke?

Iako se u gotovo cijelom svijetu radi na osnaživanju žena, neke žene bi uprkos tome voljele da imaju dominantnog partnera.

 

To su obično žene koje privlače loši momci, oni koje donose odluke umjesto njih i one koje su imale stroge roditelje. Ovo su samo neki od razloga zbog kojih žene radije biraju dominantne muškarce.

 

Žene privlače loši momci

To nije stereotip, već samo po sebi činjenica. Muškarci koji dominiraju obično konzumiraju duvan i alkohol, imaju tetovaže i imaju impulsivno ponašanje. Ali žene i te kako padaju na njihov šarm.

 

Biraju nekoga ko može da donosi odluke umjesto njih

Žene vjeruju da bi njihov život bio mnogo lakši kada ne bi morale same da donose važne odluke, piše Klix.ba.Zato su žene radije s partnerima koji mogu da preuzmu kontrolu i donesu svaku odluku umjesto njih. Kada se na to naviknu, postaju zavisne o njima.

 

Fini momci su im dosadni

Muškarci koji vole romantične šetnje i držanje za ruke jednostavno im nisu privlačni. Umjesto toga radije bi bile s partnerom koji ima avanturistički duh, nekim ko će ih povesti u divlju avanturu.

Prave razliku između dominacije i agresije i zlostavljanja

Ponekad dominacija može da navede osobu da bude nasilna. To ne znači da dominantni ljudi ne mogu da vole, ali mogu da vas vole toliko da počinju da vas kontrolišu. Zbog toga je vrlo bitno da vidite razliku između dominacije i zlostavljanja. Ako morate da radite neke stvari protiv vaše volje, to je zlostavljanje.

 

Djetinjstvo utiče na vaš život više nego što mislite

Vaš odnos s partnerom jako je određen načinom na koji ste odgajani. Ako su jedan ili oba roditelja bili dominantni i strogi po prirodi, navikli ste na taj način života i podsvjesno tražite iste osobine i u partneru.