Amina (23) uzela od majke karticu i prokockala 170 KM: Majka ju je prijavila policiji

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Kovać Amine (23) iz Zenice, zbog krivičnog djela Računarna prevara.

 

 

Ona je osumnjičena da je uzela bankovnu karticu od majke, a da ona nije znala, i njene pare prokockala u online kladionici.

 

Naime, Amina je uzela bankovnu karticu od majke M.S. i potom svojim mobilnim telefonom fotografisala tu bankovnu karticu s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time majci prouzrokuje imovinsku štetu.

 

Amina je prvo napravila online račun na Bet Live kladionici, tamo unijela podatke Mujkić Amina sa datumom rođena 15.10.2000. godine i ostavilo svoj broj telefona, a novac je skidala u periodu od 26.06. do 09.07. 2022. godine. Na Bet liveu je prokockala jednom 20, a drugi put 15 KM.

 

Zatim je napravila račun u Max bet kladionici i 28.06. prokockala 5 KM, 04.07. prokockala 10 KM, a 06.07. 20 KM.

 

Nakon ove dvije kladionice, ponovo je napravila račun na Premier kladionici, te od 28.06. do 09.07. napravila 10 transakcija i ukupno prokockala 100 KM.

 

Amina je sve vrijeme bila svjesna da neovlašteno troši majčine pare i da na taj način sebi pribavlja protivpravnu imovinsku korist i nanosi štetu vlasniku računa i kartice.

 

Ona je ukupno oštetila majku za 170 KM, dakle, neovlašteno unijela računalni podatak, te uticala na ishod elektronske obrade podataka, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist i time drugom prouzrokuju imovinsku štetu čime je počinila krivično djelo računalna prevara.