ISPRAVKA: Američki sud nije naredio muzeju da objavi dokumente o uništavanju džinovskih skeleta

Satirična i izmišljena priča je na domaćim portalima pogrešno predstavljena kao relevantna!

Analizom portala cinjenice.afp.com ustanovljeno je da je sadržaj na našem portalu rekreativno.info vezan za navodno uništavanje džinovskih vanzemaljskih skeleta predstavlja prenošenje lažnih vesti.

ČINJENICE:

Prvobitna verzija lažne vesti koju su preneli svetski domaći mediji, među kojima i naš portal rekreativno.info, uzeta je sa sajta World News Daily Report koji je navedeni članak objavio 2014. godine. Originalna verzija se u odnosu na članke objavljene na našem govornom području (i na našem portalu) razlikuje u jednom značajnom elementu. Snopes, u svojoj analizi objavljenoj 17.12.2014. godine navodi kako World News Daily Report ima napomenu o tome da je sadržaj na ovoj stranici fikcija i satira.

World News Daily Report je portal za vesti i političke satire, koja može, ali i ne mora, koristiti prava imena, često na polustvarne ili uglavnom izmišljene načine. Svi novinski članci na worldnewsdailyreport.com su fikcija i moguće lažne vesti. Svaka sličnost s istinom je čista slučajnost. Što implicira da su svi sadržaji o sakrivenim džinovskim skeletima objavljeni u stranim, ali i domaćim medijima zapravo fikcija i izmišljena priča.