MAJKA MONSTRUM JE DRŽALA ĆERKU U ROPSTVU 25 GODINA: Živela je u mraku, imala samo 25 kg, a sve zbog bizarnog razloga

Blanš Monijer bila je zatočenica svoje majke punih 25 godina, a sve zbog bizarnog razloga.

Nekada, stvarnost ume da donese jezivije priče od fikcije. To je slučaj sa životnom pričom Blanš Monijer, devojke iz Francuske koja je skoro četvrtinu veka provela zatočena u zaključanoj sobi, gde je živela u sopstvenom smeću i otpadu.

 

Priča počinje 1876. godine, u Parizu. Blanš Monijer koja je tada imala 25 godina zaljubila se u starijeg, siromašnog advokata, koji se nije nimalo sviđao njenoj majci, pripadnici aristokratije.

Monijer je bila odlučna da se uda za ljubav svog života. Zatim je odjednom, doslovno preko noći, Blanš nestala s lica zemlje.

 

Majka i brat su je oplakali i nastavili sa svakodnevnim životom, iako su potajno krili strašnu tajnu.

 

Godine 1901., 25 godina nakon nestanka mlade devojke, državni advokat je dobio misteriozno pismo u kom je neko naveo da piše u ime usedelice koja je, izgladnela i zarobljena, na tavanu kuće gospođe Monijer već četvrtinu veka, gde živi u vlastitom smeću.

Šokirani pismom, policajci su odmah krenuli da istražuju. Policija je provalila u kuću i na tavan, na kom ih je zapljusnuo strašan smrad. Još veći šok je usledio kad su otkrili jezivo mršavu ženu koja se stisnula na krevetu i sakrivala od svetla koje nije videla 25 godina. Blanš, koja je u tom trenutku težila svega 25 kilograma, bila je zatvorenica vlastite majke.

Jedan svedok je opisao scenu na koju su naišli: “Jadna žena je ležala potpuno gola na ofucanom žičanom dušeku. Oko nje su bili ostaci izmeta i urina, te komadi mesa, voća, povrća, ribe i bajatog hleba. Bube su se kretale po njenom krevetu. Vazduh nije mogao da se diše, a smrad je bio toliko jak da nismo mogli da ostanemo u prostoriji dovoljno dugo da završimo istragu.”

Majka jadne Blanš je odmah je uhapšena i umrla je u zatvoru 15 dana kasnije, nakon što je priznala svoj zločin. Naime, kada je njena ćerka odbila da okonča vezu sa starijim advokatom, ona je odlučila da je zatvori u malenu prostoriju dok se ne predomisli. Blanš se nikad nije predomislila, a majka je nastavila da je drži zatvorenom i nakon smrti ljubavnika, 1885. godine.

 

Blanšin brat je osuđen na 15 meseci zatvora zbog pomaganja majci u zločinu, ali ubrzo je pušten jer je tvrdio da je njegova sestra mogla izaći u bilo kom trenutku, ali to nije želela da učini. Blanš je umrla 1913. godine u sanatorijumu.