MILICA JE ZBOG ČASTI OTIŠLA U SMRT: Zdravko Čolić posvetio joj je pesmu, a nad njenom sudbinom i KAMEN BI ZAPLAKAO

Tragična sudbina devojke kojoj je Zdravko Čolić posvetio pesmu ledi krv u žilama i tera suze na oči.

Zdravko Čolić otpevao je čuveni hit “Ona spava” koji je publika odmah zavolela. Međutim, malo ko zna da stihovi ove pesme kriju tužnu i jezivu sudbinu mlade devojke.

 

Naime, Milica Kostić preminula je pre 49 godina od posledica povreda koje je zadobila prilikom pada sa 11. sprata Rubinove kule u Kruševcu davne 1974. godine, jer je htela da spasi svoju čast od siledžija koji su hteli da je obesčaste.

 

Devojku, koja je bila učenica srednje medicinske škole u Kruševcu i koju je krasilo poštenje i odgovornost, je tada na prevaru jedan nepoznati momak odveo do stana, kako bi ona navodno pozvala njegovu devojku. Taj mladić je bio jedan od petorice nasilnika koji je zajedno s njima želeo da izvrši grupno silovanje, piše vesti.rs.

Momak je Milici saopštio koje su njegove namere i rekao joj da se skine, što je ona odbila i poručila mu da je pusti. Mladić je bio istrajan i pokušao da joj skine odeću, a Kostićeva je plakala i molila ga da je pusti iz sobe.

Jedan od nasilnika rekao je drugim da je ipak puste, uz sledeći njegov komentar: “Nevina je, neću da je diram”, rekao je momak.

 

Međutim, niko ga nije čuo! Nažalost, nisu hteli da je puste, a Milica je na sve načine pokušala da spreči silovanje.Plakala je i molila ih je, ali nije vredelo. Ipak, uspela je da sačuva svoju čast i odlučila da ode u smrt. Naime, kada je ostala sama u sobi, skočila je kroz prozor sa 11. sprata.

Bila je teško povređena, a odvedena je u bolnicu. Inspektor Dobrivoje Stefanović je popričao sa Milicom, koja je bila u teškom stanju. Prenosimo vam kako je tekao njihov razgovor:

 

Pitao sam je: “Gde si bila?”

 

Milica je odgovorila: “Bila sam u školi. Sa drugaricama…” Trebalo je da imaju nešto – kao pismeni. (reč je svakako o upisivanju prvog dana školske godine). Posle ovoga je izgubila svest.

 

Zatim se opet probudila i rekla: “Išla sam sa nekim dečkom do jedanaestog sprata da pozovem njegovu devojku”.

 

Ja sam je pitao: “A što si ti išla?”

 

Rekla je: “Taj dečko mi je rekao da ta devojka ima stroge roditelje i da je samo pozovem”.

 

Tada je opet zaspala.

 

Par minuta kasnije Milica se probudila i rekla: “Bili smo na jedanaestom spratu”.

 

Pitao sam: “Kako znaš?”

 

Rekla je da je, pošto je izašla, videla na liftu.

 

Pitao sam je: “Da li si sama skočila ili te je neko gurnuo?”

 

Rekla je: “Ja sam sama skočila kroz prozor.”

 

Pitao sam: “Zašto?”

 

Rekla je: “Nisam više mogla da izdržim… Jedino sam na taj način mogla da sačuvam svoju čast”.

 

Posle toga, Milica je pala u duboku komu, iz koje se, nažalost, nije probudila.

 

Poslušajte pesmu “Ona spava” Zdravka Čolića, koja je posvećena Milici Kostić.