DA SE NAJEŽIŠ / Staneš na ovaj komad blata i za par minuta te više nema, sve što tu čeka je užasna i bolna smrt

Fotografija je ovih dana postala viralna na Redditu, korisnici te društvene mreže smjestili su je među objave iz australske divljine.

Nažalost, nismo pretjerali u naslovu. Jedino smo fotografiju izrezali tako da vidimo hoćete li primijetiti oči što vrebaju iz blata. Ali, da, završiti u raljama krokodila kraj je kakav nitko ne bi poželio.

 

Fotografija je ovih dana postala viralna na Redditu, korisnici te društvene mreže smjestili su je među objave iz australske divljine, a podsjetila nas je na jednu sličnu snimku koja je nas je još davno uvjerila da su krokodili majstori kamuflaže.

Srećom, ljudi u Australiji ne stradavaju od njih baš toliko često, krokodili su od 2015. do 2018. ubili su sveukupno četiri osobe, ali istina je i to da je 2014. godina bila prilično crna po tom pitanju jer su tada usmrtili pet osoba (izvor).

 

Inače, primjerci poput ovog u zasjedi znaju narasti i do šest metara, a zanimljivo je istaknuti i to da mogu plivati brzinom od čak 29 kilometara na sat, dakle triput brže u odnosu na ljude!

 

Utoliko svakako treba biti oprezan na područjima gdje se kreću i dobro promotriti čuče li gdje “stopljeni” s prirodom i spremni za smrtonosan napad.