Otkrivena nova gigantska vrsta pauka: Samo jedan pogled na ovu jezivu otrovnu zvijer ledi krv u žilama

To je veliki pauk koji lovi iz zasjede i koji živi u otvorenim šumskim staništima, te gradi jazbine u crnom tlu središnjeg područja Queenslanda.

Znanstvenici u Australiji otkrili su novog pauka. Pauk je također opisan kao ‘divovski’ nakon službenog katalogiziranja u Queenslandu. Nova vrsta, koja je nazvana Euoplos dignitas, može se pronaći samo u pojasu Brigalow u središnjem Queenslandu. Istraživanje su proveli znanstvenici muzeja Queenslanda, koji su opisali na što treba paziti. To je veliki pauk koji lovi iz zasjede i koji živi u otvorenim šumskim staništima, te gradi jazbine u crnom tlu središnjeg područja Queenslanda.

Njegovo neobično ime dolazi od latinske riječi dignitas, što znači dostojanstvo ili veličina – odražavajući ogromnu veličinu stvorenja. Euoplos dignitas je ugrožena vrsta, budući da je zbog krčenja zemljišta izgubio većinu svog prirodnog staništa.

Glavni arahnolog muzeja, dr. Michael Rix, pojasnio je: “Ženke, koje su veće od mužjaka, dugačke su gotovo pet centimetara. U šumskim staništima na tlu pokrivaju se i zavlače u rupe, pa većina ljudi niti ne zna da su tu”.