Pas puškom ubio tridesetogodišnjaka, drugog ‘uhitili’ jer je ugrizao policajku

Nesretni mladić tog je jutra pošao u lov na srne u društvu prijatelja.

Tridesetogodišnji vodoinstalater iz Wichite Joseph Smith poginuo je u subotu na licu mjesta kada je njegov pas stao na pušku i ispalio mu hitac u predjelu leđa, prenose američki medij.

 

Nesretni mladić tog je jutra pošao u lov na srne u društvu prijatelja, a tragedija se odvila u trenutku kada se njegov pas počeo vrzmati na stražnjem sjedalu kamioneta gdje je bila odložena lovačka oprema.

 

Unatoč tome što su zaposlenici šerifova ureda i hitna pomoć stigli na mjesto nesreće unutar samo nekoliko minuta i odmah započeli s mjerama spašavanja života, Smithu zatečenom na suvozačevu mjestu više nije bilo pomoći.

A kada smo već kod pasa koji su ovih dana zalutali u crnu kroniku, prenesimo i da je jedan pit bull ugrizao policajku u Ciudad de Méxicu u želji da obrani svoj dom i zaštiti vlasnika.

 

Naime, pas je reagirao nakon što je policija upala u jednu zgradu tijekom kriminalističke akcije, a netko od građana je zabilježio trenutak kada su mu ostali službenici zavezali njušku i pokušali ga umiriti češkanjem.

 

Njihovoj kolegici je, otkrila je snimka, pružena liječnička pomoć na licu mjesta, a na Twitteru je neslužbeno rečeno da je po psa došao netko od susjeda koji se i inače ističe pri zbrinjavanju životinja.