Ovako su prije 80 godina časopisi savjetovali djevojke da se ponašaju u društvu muškaraca

Savjetnik je objavio časopis Click Parade 1938. godine.

Ono što je našim bakama bilo normalno, većini današnjih djevojaka je nepojmljivo. Da, svijet se u mnogočemu promijenio unazad “samo” 85 godina, pa tako ni mnoga pravila dejtanja iz prošlog stoljeća danas više ne vrijede.

 

Potvrdile su nam to i fotografije koje je objavio časopis Click Parade 1938. godine, a s ciljem da podsjeti tadašnje čitateljice i pripadnice ljepšeg spola kako bi se trebale ponašati tijekom spojeva s frajerima.

 

Jesu li se naše bake doista tih pravila držale poput svetog pisma, upitajte ih, ali u svakom slučaju pročitajte u nastavku što se sve nekoć smatralo itekako neprihvatljivim.

 

1.) Ne budite sentimentalne ili ne pokušavajte ga natjerati da izgovara nešto što ne želi dok pokušavate poraditi na njegovim emocijama. Muškarci ne vole suze, pogotovo na javnim mjestima.

2.) Ne pijte previše. Muškarac očekuje od vas da ćete cijelu večer zadržati svoje dostojanstvo. Što je još gore, kaže vodič, većinu djevojaka čini blesavima.

3.) Ne budite upadljive dok razgovarate s drugim muškarcima. Izbezumiti se od alkohola je kap koja prelijeva čašu i velike su šanse da vas vaš “spoj” više nikada neće nazvati.

4.) Nemarne žena se ne dopadaju gospodi. Ne pričajte dok plešete jer kada muškarac pleše on želi upravo to, plesati.

5.) Muškarci ne vole žene koje posuđuju njihove rupčiće i na njima ostavljaju mrlje od ruža za usne. Dotjerujte se u privatnosti, a ne tamo gdje vas vidi.

6.) Ne razgovarajte prisno s glavnim konobarom o tome kako ste se nekom drugom prilikom dobro zabavljali s nekim drugim. Muškarci zaslužuju i trebaju vašu potpunu pažnju.

7.) ne sjedite u čudnjikavim i nespretnim pozama. I nikad ne djelujte kao da vam je dosadno, pa čak i ako je tome tako. Budite na oprezu, pa ako već morate žvakati žvakaću gumu (a što vam ne bismo preporučili), činite to u tišini i zatvorenih usta.

8.) Ne razgovarajte o svojoj odjeći. I ne pokušavajte opisati svoju novu haljinu muškarcu. Ugađajte i laskajte vašem dejtu time što ćete voditi razgovore o čemu on želi.

9.) Ne ponašajte se preprisno sa svojom pratnjom na način da ga milujete u javnosti. Svako otvoreno iskazivanje ljubavi je neukusno i obično muškarca posrami ili ponizi.

10.) Budite spremne kada vaš dejt dođe po vas, ne dopustite da vas čeka. Pozdravite ga osmijehom!