POJAVILI SU VAM SE MRAVI U KUĆI, A NE ZNATE KAKO DA IH SE RIJEŠITE? Samo uradite ovo i zavuijek će otići, PROVJERENO

Prevencija ključna u sprječavanju pojave mrava.

Držite kuhinju čistom i izbjegavajte ostavljanje hrane izložene, a možete i redovno koristiti bilo koji metod prepreke koji sprječava mrave da uđu u vaš dom…

 

Ako primijetite mrave u kuhinji, najbolje bi bilo da odmah preduzmete mjere da ih se riješite. Mravi mogu da budu ne samo neprijatni, već i prenosioci bakterija i mogu da uzrokuju oštećenje hrane.

Evo nekoliko savjeta za uklanjanje mrava iz kuhinje:

 

Pronađite izvor

Prvo pronađite mjesto odakle mravi dolaze. Ovo može da bude nešto što privlači mrave poput ostave, ostataka hrane, slatkiša, itd.

Održavajte kuhinju besprijekorno čistom

Očistite

Očistite bilo koji otpadak hrane i druge potencijalne primamljive izvore. To će smanjiti navalu mrava.

Zaptivajte

 

Zatvorite sve otvorene posude sa hranom. Ako je hrana u posudi ili pakovanju koje nije hermetički zatvoreno, prebacite je u hermetički zatvorenu posudu.

 

Nanesite barijeru

 

Koristite bilo koju vrstu prepreke koja sprječava mrave da dođu do hrane. Možete koristiti bilo koji prirodni proizvod poput sirćeta ili limuna, jer mravi ne vole kiseli ukus. Od prirodnih sredstava tu su još i kukuruzni skrob, karanfilić i soda bikarbona, a možete koristiti i komercijalne proizvode poput spreja za mrave.

Uklonite mrave

 

Koristite bilo koji neškodljiv metod da uklonite mrave koji su se već pojavili u kuhinji. To može da bude ubijanje mrava pomoću spreja ili fizičko uklanjanje mrava pomoću papirne maramice.

 

Važno je napomenuti da je prevencija ključna u sprječavanju pojave mrava. Držite kuhinju čistom i izbjegavajte ostavljanje hrane izložene, a možete i redovno koristiti bilo koji metod prepreke koji sprječava mrave da uđu u vaš dom.

 

Ako primijetite da se mravi i dalje pojavljuju u velikom broju ili se ne smanjuju nakon primjene ovih metoda, najbolje je potražiti stručnu pomoć kako bi se problem riješio na najefikasniji način.