Rusi pišu da su oborili NLO! Internetom kruže snimke incidenta iznad Rostova

Većina je uvjerena da je ‘vatrena kugla’ bila dron.

Ruska protuzračna obrana oborila je 3. siječnja, negdje oko 22:10 sati, nepoznati leteći objekt iznad Rostova. Intrigantan naslov prenijeli su brojni svjetski portali, a u međuvremenu se na društvenim mrežama pojavilo i nekoliko snimaka tog incidenta.

 

Ukratko opisano, iznad grada se pojavila “vatrena kugla” koju je ruski raketni sistem uništio, a lokalni guverner Vasilij Golubev oglasio se nešto iza ponoći i zamolio javnost da ne diže paniku.

 

Jasno, budući da se Rostov nalazi vrlo blizu ukrajinske granice i Mariupolja, većina je odmah zaključila da je “vatrena kugla” vjerojatno bila nekakva raketa ili dron, a novinar lokalnog portala 1rnd.ru napomenuo je da su se, citiramo ga, bljeskovi iznad Rostova vremenski poklopili s prvom kišom meteora u 2023.

U utorak, negdje oko 22 sata, sustav protuzračne obrane aktiviran je kod naselja Sultan Sala u okrugu Mjasnikovski. Dakle, na visini od 2,5 km zatečen je manji objekt u obliku lopte koji je slobodno letio na vjetru.

 

Donesena je odluka da se predmet likvidira”, napisao je guverner Golubev na svom kanalu na Telegramu bez daljnjeg tumačenja što je točno oboreno.

 

Od predstavnika vlasti za sada se na temu oglasio jedino Anatolij Wasserman, zastupnik Dume, koji je za portal Rostov Gazeta kazao kako je osobno uvjeren da je u pitanju bila ukrajinska provokacija i nekakav dron.

 

Termin “nepoznati leteći objekt”, naravno, može se odnositi na bilo što.