BABA (72) UKRALA POLA MILIONA DOLARA OD CRKVE: Policija ostala u ŠOKU kada je otkrila ZA šta je KORISTILA NOVAC…

Žena koja ima 72 godine, živi u Indijani osuđena je na dvije godine federalnog zatvora zbog pronevjere skoro 574.000 dolara iz svoje crkve – a sav novac trošila je na blud.

Prema Fox News-u, Mari Karson je “nezakonito prebacila najmanje 573.836,59 dolara” tokom 13 godina. Tokom ovog perioda, Karson je radila kao poslovni menadžer za Katoličku crkvu i školu Svetog Mateja u Indijanapolisu, i bila je jedina odgovorna za rukovanje novčanim donacijama. Kao rezultat toga, njena velika prevara je otkrivena tek krajem 2021. nakon što je uzela odsustvo, a njena zamjena je uočila neke sumnjive transfere na nepovezani bankovni račun.

 

Takođe je istaknuto da su Marine ludorije toliko dugo funkcionisale “ispod stola” bez problema jer je pogrešne informacije unosila u crkvenu bazu podataka za praćenje plaćanja.

Sada, međutim, 72-godišnjakinja ide u savezni zatvor. Nakon puštanja Mari Karson na slobodu, od nje će se takođe tražiti da odradi dvije godine probnog zatvora pod nadzorom.

 

Ukradena sredstva je koristila za finansiranje “raskošnih odmora”

Tužioci primjećuju da je dobar dio od skoro 574 hiljade dolara koji je Mari ukrala korišćen za kockanje u kazinu, kao i za mjesečne odmore na Floridi svake godine. Drugim riječima, zaista je živjela kao bog od crkvenog novca!

 

Zakari Majers, američki tužilac Južnog okruga Indijane, takođe je primijetio da su “njena pohlepa i želja” imali prednost nad “slijeđenjem zapovijesti naših krivičnih zakona i učenja njene crkve”.

 

– Okrivljena je više od trinaest godina zloupotrebljavala svoj položaj od povjerenja za pronevjeru novca od parohijana namijenjenog crkvi i školi. Njena pohlepa i želja za raskošnim odmorima nadmašili su njen interes da slijedi zapovijesti naših krivičnih zakona i učenja njene crkve, “ne kradi”.

 

Majers je dodao da ova situacija služi kao “jasna poruka” da se ljudi odvrate od sličnih zločina. Konkretno, dodao je:

 

– Pronaći ćemo vas, bićete krivično gonjeni, a vi ćete odgovarati. Slično tome, glavni specijalni agent FBI Indijanapolisa (SAIC) Herbert Stapleton osudio je plan kao “podstaknut čistom pohlepom”.