Čovjek je vlastitu glavu zaključao u kavez: Razlog je poprilično bizaran

Pokušao je na sve načine, ali nikako nije mogao pa si je zaključao glavu u kavez. Evo o čemu se radi.

Čovjek iz Turske jednom je zaključao glavu u metalni kavez u pokušaju da mu pomogne prestati pušiti. Pa, to je jedan od načina da to učinite, zar ne?

 

To je bizaran i naporan način na koji se to radi, to je sigurno, ali ako se time obavi posao, tko smo mi da se s njim raspravljamo? U svakom slučaju, ne možemo biti potpuno sigurni je li to na kraju dovelo do toga da muškarac zauvijek prestane pušiti, ali mu je barem oduzelo tu opciju.

Ibrahim Yücel iz grada Kütahya u Turskoj odlučio je prestati pušiti nakon što mu je otac preminuo od raka pluća, shvativši da i on može ići istim putem. Međutim, bilo mu je jako teško, kao što je većina ljudi sklona.

 

Dobra ili loša ideja?

 

Stoga je odlučio onemogućiti fizički popušiti cigaretu, pa čak i staviti je u usta. Inspiriran motociklističkim kacigama koje nose biciklisti, uzeo je 130 stopa bakrene žice i napravio kavez za svoju glavu.

Zatim je svojoj obitelji dao ključ, što znači da nije mogao osloboditi vlastitu glavu iz svoje samonametnute zamke. Ibrahim je prije toga pušio po dvije kutije cigareta svaki dan, ali se ubrzo uspio svesti točno na nulu, iako je to činio na čudan način.

Ne zna se je li kavez maknuo zbog spavanja ili zbog bilo čega drugog, no kavez bi sigurno nosio kad bi išao na posao, a ključeve bi ostavio kod kuće sa ženom i djecom. Otprilike u vrijeme ovog neobičnog razvoja događaja, International Business Times je izvijestio da je Ibrahim u brojnim prilikama pokušao odbaciti svoju naviku, ali uvijek mu je nedostajala snaga volje.

 

Jedan od načina kako prestati pušiti

 

Supruga ga je podržavala u svim njegovim nastojanjima, iako mu je u početku bilo neugodno. Pa, lutanje okolo s masivnim bakrenim kavezom na glavi moglo bi to učiniti. Ibrahim je zapravo mogao jesti samo vrlo male stvari kroz kavez, kao i piti vodu.

 

To je značilo da su ga morali otključati kad god je želio dobro jesti. Ne znamo je li Ibrahim uspio u svom naumu, ali je svakako na najinovativniji način pokušao prestati pušiti.