I na Zemlji žive izvanzemaljci: Nazivaju ga duhom, a svojim izgledom vam tjera strah u kosti

Ova jedinstvena riba ima neobičan izgled koji je oduševio znanstvenike i ljubitelje morskog života.

Nevjerojatna bića nalaze se diljem svijeta, bilo u šumi, džungli, na livadi, rijeci ili u morskim dubinama. Postoje razna bića koja nas svojom ljepotom bacaju u trans, ali postoje i one od kojih vam se ledi krv u žilama. Jedna od takvih je Ghost shark, odnosno morski pas duh, koja živi u morskim dubinama te svojim izgledom plijeni puno pažnje.

 

Ghost Shark, poznat i kao Chimera, jedna je od najzanimljivijih i najtajanstvenijih vrsta morskog života pronađenih u dubinama oceana diljem svijeta. Ova jedinstvena riba ima neobičan izgled koji je oduševio znanstvenike i ljubitelje morskog života. Prije koju godinu znanstvenici su pronašli mladog ghost sharka te ih je njegov izgled potpuno fascinirao…

Neobično biće

 

Iako ga nazivaju “morskim psom duhom”, morski pas duh zapravo nije morski pas, već pripada obitelji Chimaeridae koja se ističe jedinstvenim oblikom i anatomijom. Ghost Shark živi na dubinama od oko 2000 metara, gdje se kreće u hladnim i mračnim vodama našeg planeta.

 

Ime mu dolazi po izgledu, ima sjajnu i sjajnu kožu sivkastog ili smeđeg tona, a oči su mu prekrivene zrcalnim slojem koji reflektira svjetlost. Ghost Shark ima neobičnu anatomiju, uključujući čeljusti koje su raspoređene na vrlo neobičan način. Njegova donja čeljust se ne pomiče, a gornja se može pomaknuti prema naprijed za hvatanje hrane.

 

Žive na velikim dubinama

 

Ghost Shark također ima sposobnost upumpavanja vode u svoju trbušnu šupljinu kako bi se oslonio i ostao na mjestu dok traži hranu. Ova neobična sposobnost omogućuje mu da zadrži svoj položaj u morskom okolišu bez trošenja energije.

Ghost Shark je predator koji se hrani malim ribama, rakovima i drugim morskim organizmima koji žive u dubinama. Međutim, zbog njihove rijetkosti i teškog pristupa ovim dubinama, malo se zna o njihovoj prehrani i ponašanju u divljini.