Nismo niti svjesni kakvi monstrumi žive u mračnim morskim dubinama: Pogled na ovo ‘čudovište’ ledi krv u žilama

Ova riba potječe iz toplih tropskih voda Azije, a naziv je dobila zbog svojih velikih očiju koje se mogu protezati izvan svojih očnih duplji.

Nevjerojatna bića nalaze se diljem svijeta, bilo u šumi, džungli, na livadi, rijeci ili u morskim dubinama. Postoje razna bića koja nas svojom ljepotom bacaju u trans, ali postoje i one od kojih vam se ledi krv u žilama. Jedna od takvih je opaka riba koja živi na velikim dubinama te može pojesti puno veći plijen od sebe same…

 

Teleskopska riba (engl. Telescopefish) je egzotična vrsta ribe koja je popularna među akvaristima zbog svog jedinstvenog izgleda i prilagodljivosti različitim uvjetima života. Ova riba potječe iz toplih tropskih voda Azije, a naziv je dobila zbog svojih velikih očiju koje se mogu protezati izvan svojih očnih duplji.

Teleskopske ribe su poznate po svom sporo i elegantnom plivanju. Njihova tijela su obično kratka i zaobljena, a mogu doseći duljinu od oko 10 centimetara. Osim velikih očiju, karakterističan izgled ove ribe uključuje i četiri para vrlo osjetljivih brkova koji im pomažu u pronalaženju hrane u tamnim uvjetima.

 

Može biti i ljubimac

 

Ove ribe su uglavnom društvene i voljne živjeti u skupinama s drugim mirnijim ribama. Potrebno im je akvarij s dovoljno mjesta za plivanje i skrivanje, te čista i stabilna voda. Prehrana teleskopskih riba uključuje sve od žive hrane do suhe hrane u obliku granula ili pahuljica.

Iako su teleskopske ribe poznate po svojoj prilagodljivosti, treba imati na umu da su osjetljive na promjene u vodi i temperaturi, te da ih je potrebno pažljivo i redovito njegovati kako bi ostale zdrave i sretne. Ako se brinete o svojoj teleskopskoj ribi na pravilan način, ona će vam pružiti dug i ugodan život u vašem akvariju.