LEKAR ŠOKIRAO:Zračenje iz FENA, PUNJAČA, rutera i iz JASTUKA nas razara! Ovo tokom noći MORATE da uradite

Slobodan Dunjić, specijalista opšte medicine i lekar integrativne medicine, otkrio je koji je to uređaj koji najviše zrači, da li ostavljen punjač od mobilnog telefona šteti, zašto uvek morate da hodate dok pričate na telefon, ali i zašto nikako ne bi trebalo da nosite zlatan lanac!

 

Zrače samo električni uređaji

 

“To nisu samo klasična zračenja, već materijali koji stvaraju statički elektricitet, tako da imamo jastuke od perja koji su štetni po naše zdravlje, neki sitan sunđer, memorijske pene, to su sve materijali koji ne zrače u smislu da se to može izmeriti aparatom, ali utiče na naše biološke ćelije. Evo primera, mi osam sati ležimo na jednoj podlozi, kada su vremenske promene, stvara se statički elektricitet i spavanje na takvim podlogama, mi imamo od tri do pet rendgendska snimka”, istakao je doktor Dunjić na RTS.

 

On dodaje da su prvi simptomi uticaja zračenja alergija, štitna žlezda, povišen krvni pritisak.

 

“Nama se javljaju pacijenti koji ujutru imaju povišen krvni pritisak, što je apsloutlno apsurdno, jer odmarate osam sati, trebalo bi da se probudite odmorni, a vi zapravo ustajete umorni, imate komšarne snove. Najbolji izbor je dušek za federima, vuna, pamuk”, ističe on.

Na selu i u prirodi nema zračenja

 

“Reč je o još jednoj zabludi. Mi mislimo na selu nema zračenja, a naša deca su sa mobilnim telefonom i sa baznom stanicom koja je mnogo udaljena. Što je stanica dalja, to su zračenja štetnija i jača, a ljudi su obično ubeđeni u suprotno. Osim tih stvari u prirodi imamo i podzemne vode, ta cirkulacija prolazak kroz zemljinu koru stvara turbulencije i opet se javlja taj biološki efekat”, objašnjava doktor Dunjić.

Televizor mnogo zrači

 

“Ovi novi televizori ne zrače. Ono što je prvi izvor zračenja je fen za kosu, mikrotalasna pećnica i treća stvar koja najviše zrači je ruter koji obezbeđuje internet signal. Što je najgore, mi njega noću ne isključujemo, a noću su najveća zračenja jer se luči melatonin od koga zavisi stanje našeg imuniteta, mozga, srca, štitne žlezde… Nekom normalnom metabolizmu dok spava ta zračenja su najštetnija”, otkriva on.

Punjač ostavljen u utičnici bez mobilnog telefona ne zrači

 

“Punjači koje mi držimo pored glave dok spavamo, a on je pod naponom plus ima kabl i vezan je sa strujom. Obavezno ga treba isključiti i nikako ne držati u spavaćoj sobi. Produžne kablove isto tako, svi mi imamo male stanove pa držimo i kompjutere u dečjim sobama, sve to treba isključiti iz napona”, upozorava ovaj stručnjak.