Na Zemlji otkrivena anomalija koje se svi trebamo bojati: Znanstvenici pronašli ogromnu udubinu

Zemljino magnetsko polje je vitalno za zaštitu planeta od Sunčevih zraka, ali otkriveno je područje slabosti u polju.

Postoji prilično veliko udubljenje u Zemljinom magnetskom polju i to znanstvenicima daje razloga za zabrinutost. Zemljino magnetsko polje je vitalno za zaštitu planeta od Sunčevih zraka, ali otkriveno je područje slabosti u polju koje čini stručnjake nervoznima. Slabo područje je regija koja se zove Južnoatlantska anomalija i koju je NASA proučavala posljednjih godina.

 

Prema ScienceAlertu, područje u polju između Južne Amerike i Afrike opisuje se kao “rupa u prostoru”.

Iako regija ne predstavlja neposrednu prijetnju životu, mogla bi imati veliki utjecaj na strukture koje je napravio čovjek u našoj orbiti. To znači da bi se svemirske letjelice i sateliti koji ostaju u Zemljinom magnetskom polju dok kruže oko planeta mogli suočiti s tehničkim poteškoćama jer je zaštita od sunčevih zraka smanjena.

Izloženost na ovaj način može dugoročno dovesti do kritičnih oštećenja. “Opaženi anomalija također se može protumačiti kao posljedica slabljenja dominacije dipolnog polja u regiji”, rekao je NASA-in geofizičar Weijia Kuang. “Točnije, lokalizirano polje s obrnutim polaritetom snažno raste u toj regiji, čineći intenzitet polja vrlo slabim, slabijim od onoga u okolnim regijama.” “Iako se anomalija sporo kreće, prolazi kroz neke promjene u morfologiji, pa je također važno da je nastavimo promatrati kontinuiranim misijama”, rekao je geofizičar NASA-e, Terry Sabaka.