Najjeziviji video s robotom od kojeg će vas proći trnci: Pogledajte kako se ponaša u prisustvu čovjeka

Razvijen od strane vodećeg britanskog dizajnera i proizvođača humanoidnih robota za zabavu, Engineered Arts, Ameca je ‘buduće lice robotike’.

‘Najnapredniji’ robot na svijetu ponaša se točno poput čovjeka u nevjerojatno jezivom videu koji je šokirao ljude.

 

Nazvan ‘Ameca’, visokotehnološki dio pribora koristi potpuno istu tehnologiju kao OpenAI-jev ChatGPT bot i može izvršiti cijeli niz zadataka, uključujući pokazivanje svojih impresivnih višejezičnih vještina.

Razvijen od strane vodećeg britanskog dizajnera i proizvođača humanoidnih robota za zabavu, Engineered Arts, Ameca je ‘buduće lice robotike’. Službena stranica tvrtke kaže: “Dizajniran posebno kao platforma za razvoj budućih robotskih tehnologija, Ameca je savršena humanoidna robotska platforma za interakciju između čovjeka i robota.”

 

Nevjerojatno što može

 

Ameca je u stanju pokazati tako hiperrealistične izraze lica zahvaljujući 17 različitih motora koji rade u njegovoj glavi. Isječak koji prikazuje Amecine nadljudske sposobnosti prevoditelja postavljen je na YouTube prošlog tjedna (6. travnja).

U kratkom videu se može čuti kako istraživač izvan ekrana pita robota: “Zdravo Ameca, čuo sam da govoriš mnogo različitih jezika. Je li to istina?” Na tipičan ljudski način, robot napravi pauzu prije nego podigne pogled i ulijevo prije nego što odgovori: “Da. To je istina.”

 

Dok trepće, Ameca nastavlja: “Mogu govoriti njemački, engleski, francuski, japanski, kineski i još mnogo toga.” Istraživač zatim traži od robota da dokaže svoju tečnost jezika postavljajući mu cijeli niz različitih pitanja.

 

Neki oduševljeni, neki nisu

 

Od recitiranja “jezične uzrečice na japanskom” do objašnjavanja “kakvo je vrijeme danas u Berlinu” koristeći njemački, kao i pružanja prognoze za Pariz, Peking i New York, sve na odgovarajućim naglascima i jezicima. Ne iznenađuje da je AI robot prošao sve testove bez ikakvih grešaka.

Jeziva snimka već je imala više od 180 tisuća pregleda s cijelom lavinom ljudi koji su jedva čekali podijeliti svoje reakcije na Amecu.

Mnogi su bili potpuno oduševljeni koliko je robot nalik čovjeku, dok su drugi u strahu od scenarija iz Terminatora.