Tip je izgradio bunker za preživljavanje nuklearnog napada: Zaprepastit ćete se kada vidite kako izgleda

Čovjek je izgradio “carstvo” pod zemljom.

Izviđački moto kaže: Budite spremni. I nitko nije spremniji od bivšeg vladinog poduzetnika Larryja Halla. Hall je doslovno spreman na sve, jer on je ponosni kreator ‘Survival Condoa’ – podzemnog bunkera koji može izdržati i ‘kraj svijeta’.

 

Dok se svi mi ostali pretvaramo u zombije, pokušavamo pobjeći od asteroida koji uništava Zemlju ili konačno podlegnemo rastućoj razini mora, Hall će živjeti luksuznim životom u Kansasu. Barem bi mogao ako se apokalipsa dogodi za njegova života, a nadamo se da neće.

MALI GRAD

 

Izvana, bunker izgleda kao ništa više od ogromnih, tajanstvenih vrata ugrađenih u zemlju. Ali iznutra je sasvim druga priča.

 

Kroz čelična vrata teška osam tona krije se nevjerojatnih 15 katova podzemnog bunkera, u kojem se nalaze bazen, zid za penjanje, arkada i kino za zabavu stanovnika, kao i odjel za liječenje, spremišta hrane i stambeni prostor.

Već sada zvuči kao mjesto koje nikad ne biste morali napustiti, ali bunker također dolazi opremljen kamuflažnom opremom, oružjem i kacigama u slučaju da oni koji tamo žive moraju izaći u vanjski svijet i uhvatiti se u koštac s onim što je donijelo kraj čovječanstva.

 

SPREMNI NA SVE

 

Hall je stvorio nevjerojatni bunker od silosa za rakete Atlas, ali nakon skoka interesa usred pandemije koronavirusa sada ima još nekoliko struktura u razvoju diljem SAD-a, Europe i Azije.

Internetska stranica Survival Condo objašnjava da je silose u kojima se nalaze bunkeri izgradio Inženjerski korpus kopnene vojske i da su “dizajnirani da prežive izravan nuklearni napad”.

 

Gornji dio silosa napravljen je od epoksidno ojačanih betonskih zidova koji su debeli devet stopa, dok je kupolasta struktura koja pokriva vrh silosa sposobna izdržati jake vjetrove.

 

Do 75 ljudi koji žive u silosima moglo bi preživjeti unutra više od pet godina, prema stranici, dok bi cijelo vrijeme uživali u ‘ultra modernim’ pogodnostima koje nudi ovaj čudesni bunker.

 

CIJENA? SITNICA

 

Hvaleći sve prednosti bunkera, Hall je rekao: “Ovaj projekt ima prednosti jer dopušta članovima da posjeduju dio povijesti, hladnoću raketne baze, zaštitu nuklearno ojačanog bunkera i značajke luksuznog stana. ”

 

Moguće je kupiti mjesto u jednom od silosa, ali očito sposobnost preživljavanja kraja svijeta ima svoju cijenu – cijenu između 1,5 milijuna dolara (1,2 milijuna funti) do 4,5 milijuna dolara (3,6 milijuna funti), da budemo precizniji.