Policajac je uhvatio dvije žene u krađi – nitko nije očekivao što će učiniti

Policajac je u lokalnoj trgovini uhvatio dvije žene u krađi. Umjesto da ih uhiti, on ih je odlučio saslušati te je na kraju svima spasio i uljepšao dan!

 

Nekoliko dana prije Božića, policajac Matt Lima pozvan je u lokalnu trgovinu zbog pokušaja krađe. Kada je tamo stigao vidio je dvije žene s dvoje male djece.

Žene su uhvaćene dok su pokušavale ukrasti nekoliko stvari iz trgovine. Lima je odmah rekao da mu se situacija učinila neobičnom, pogotovo jer su žene sa sobom imale malu djecu. Umjesto da ih uhiti, on ih je odlučio saslušati te je na kraju svima spasio i uljepšao dan!

 

Lima ima dvije kćeri koje su slične dobi kao i djeca čije su majke uhvaćene u krađi tako da je odmah odlučio čuti priče svih uključenih.

 

„Žena s kojom sam razgovarao objasnila je da je radila, ali majka djece nije bila zaposlena te su imali još nekih obiteljskih problema, a ono što je ukrala bi bila božićna večera za djecu“, objasnio je Lima.

 

Pustio je da uzmu sve ono što su platile

Kada je pogledao njihov račun vidio je da nisu pokušale uzeti ništa drugo osim namirnica koje su im trebale za božićnu večeru. Tada je odlučio da one ne zaslužuju kaznu, nego empatiju. Pustio je da uzmu sve ono što su platile, a tada im je kupio bon od 250 dolara kako bi mogle platiti i ostatak namirnica.

„Bilo je očito da je ta obitelj trebala pomoć i ne mogu zamisliti u kakvoj su se užasnoj situaciji našle te žene. Učinio sam što sam smatrao ispravim. Nije u vezi mene, samo sam se pokušao staviti u njihovu poziciju“, rekao je.

 

Žene su mu zahvalne na dobrom djelu

Žene su mu bile jako zahvalne te su bile svjesne koliko je on dobro djelo učinio.

 

„Njegova djela primjer su onoga što svaki policajac treba činiti, ali i svaki član naše zajednice“, rekao je načelnik policije, George McNeil, „Kada je bio suočen s teškom situacijom, on je odlučio velikodušno djelovati te nije kaznio tu obitelj nego je osigurao da i oni mogu uživati u pravoj božićnoj večeri.“