Posle 30 godina konačno sam saznala ISTINU: Zamenili su mi bebe na porođaju, biološka ćerka prošla je KROZ PAKAO

Ruskinja Zoja Tuganova (69) je 1987. godine u jednoj sovjetskoj bolnici rodila lepu i zdravu ćerkicu kojoj je dala ime Lucija. Ni slutila nije da će njena ćerka zamenom dece završiti u porodici siromašnoj ispod svake mere, sa “majkom” alkoholičarkom i “ocem” ubicom.

Zoja je dugo sumnjala da je posredi zamena beba, i da devojčica koju je odnela kući uopšte nije Lucija. Za to vreme Lucijin život izgledao je kao da je prepisan iz “Olivera Tvista” – devojčica je završila tako što su je “roditelji” prvo terali da prosi za hranu na ulici, da bi je posle poslali u grozno sirotište. Za to vreme, devojčica Katja, koja je Zoji predstavljena kao Lucija, živela je sa njom. Tri decenije kasnije Katja je rešila da ispita i proveri majčine tvrdnje da je Lucija negde, živa i zdrava.

Ispostavilo se da su i Lucija i Katja rođene istog dana, carskim rezom, 29. januara 1987. godine. Lucija kaže da je njen “otac” oduvek sumnjao da ona nije njegova i optužio je svoju ženu, Elviru Tuligenovu za neverstvo. Tukao ju je stalno jer mu je, kako je mislio, podmetnula tuđe dete. Zbog sumnje koja ga je izjedala na kraju je i ubio komšiju za koga je verovao da je pravi Lucijin otac.

Zbog lažnih optužbi supruga za neverstvo, govorkanja komšija, a na kraju i ubistva, Elvira je postepeno padala u očaj koji je lečila alkoholom. U međuvremenu je umrla.

 

– Lucijina majka je mnogo pila, pa su deca – pored Lucije bilo ih he hoš dvoje, lutala po selu i prosila za hranu – kaže Zoja i dodaje da, kada im je otac završio u zatvoru, Elvira nije mogla da se stara o njima pa su završili u sirotištu.

Zoja kaže da je odmah kada je ugledala Luciju videla da je njena.

Sva moja deca su krupna, a Katja je sitna i nežna. ali Lucija je takođe krupna, kao i ostalo moje troje dece. Znam da je odgajana kao muslimanka, da ne radi, da ima muža i troje dece. Moja Katja je pravoslavka, a moja Lucija muslimanka, i velika vernica. Elviru nisam mogla da upoznam pošto je umrla – kaže Zoja koja sada radi na tome da izgradi odnos sa svojom ćerkom koju je pre ovog susreta videla samo na par minuta, kako prenosi siberiantimes.com.

– Lucija je veoma tiha i skromna. Takva je očigledno zbog životnih okolnosti – kaže Zoja. Katja je, s druge strane, imala prvoklasno obrazovanje a sada je nasledila majčin posao kao menadžer u ruskoj železnici. Katja je, dalje otkriva Zoja, bila i veoma bolešljiva u detinjstvu, ali ona joj je osigurala svu pomoć i negu.

 

– Lucija je rođena sasvim zdrava, ali zbog siromaštva i bede je postala bolešljiva. Pored toga, nije dobila ni dobro obrazovanje pa je samim tim imala slab stat u životu – kaže Zoja, a Katja dodaje da, “da je živela sa svojim biološkim roditeljima, sada sigurno ne bi bila živa”.

 

Zoja kaže da je odmah posumnjala na zamenu, ali su lekari odbijali ikakvu mogućnost da je moglo da dođe do toga, i zapretili su joj da će završiti na psihijatriji ako im ugrozi reputacije.

– Vrištala sam i psovala ali su lekari ponavljali da nisam pri sebi i pretili mi psihijatrijskim veštačenjem. Naravno da Katju smatram svojom ćerkom, ali me misao o tome da je negde moja druga, biološka ćerka, ceo život progonila – kaže Zoja i dodaje da se i dalje seća prezimena lekara koji su je porađali i da će tražiti pravdu na sudu.