Tip je prepričao jezivi trenutak u kojem je shvatio da ga je kit progutao: Nevjerojatno kako je preživio

Čovjek kojeg je kit cijelog progutao nije ni shvatio da ga je pojeo dok se sve oko njega nije smračilo.

Fotograf divljih životinja Rainer Schimpf bio je u vodi uz južnoafričku obalu kako bi snimio nešto što se zove ‘trčanje sardina’, gdje se stanovnici dubokih jata sardina okupljaju kako bi ih lakše mogli pojesti.

 

Roneći u moru nedaleko od luke Port Elizabeth, Schimpfa je na kraju pojeo Brydeov kit dok je pokušavao snimiti plovidbu sardinama u punom sjaju. Srećom, preživio je cijelu stvar bez ikakve ogrebotine, ali da je kit odlučio zaroniti dok je još zaglavljen u njegovim ustima, najvjerojatnije bi umro.

Nevjerojatna priča

 

Srećom, na kraju ga je ispljunuo na sigurno umjesto da ga odvuče u vodeni grob. Schimpf je otkrio da je cijeli proces bio gotov prije nego što je to shvatio, kako je rekao za Today, to ga uopće nije spriječilo da se vrati u vodu.

 

Rekao je: “Trebalo je manje od dvije sekunde. U te dvije sekunde prva stvar koju sam shvatio je da me nešto zgrabilo, gurnulo moj kuk zajedno. Mogao sam osjetiti pritisak i odmah sam znao da je to kit.

Moja druga misao je bila da me očito ne može progutati, jer grlo kita nije dovoljno veliko da proguta čovjeka. Moja sljedeća misao je bila da će najvjerojatnije zaroniti sa mnom.”

 

‘Bolje nego morski pas..’

 

“Zadržao sam dah i bio sam spreman, to je jedino što sam mogao učiniti. Ne možeš se boriti protiv životinje od 15 tona, samo sam se držao i spremao, smirivao sam sebe da ne budem u panici. Uspjelo je, ispljunuo me.”

 

Kad je Rainer došao kući, otkrio je da neugodnost što ga je kit pojeo živ nije ostavila niti jedan trag na njegovom tijelu u obliku modrice ili ogrebotine. Objasnio je i da mu je drago što je kit životinja koja ga je potencijalno pojela jer je to ‘puno bolje od morskog psa’.