Tip je šest godina bio u braku sa ženom i onda je doznao mračnu tajnu kada se razboljela

Sudbonosna vijest konačno je izašla na vidjelo nakon što je medicinskim zahvatima utvrđeno da se DNK podudara tako visoko da je upućivalo na to da su dva roditelja brat i sestra.

Posvojeni muškarac tvrdio je da mu je supruga s kojom je u braku šest godina zapravo u rodu – točnije njegova biološka sestra. Par također ima dvoje djece, a muškarac je obiteljsku lozu otkrio tek nakon što mu se supruga razboljela i bila je u ozbiljnoj potrebi za transplantacijom bubrega.

 

Sudbonosna vijest konačno je izašla na vidjelo nakon što je medicinskim zahvatima utvrđeno da se DNK podudara tako visoko da je upućivalo na to da su dva roditelja brat i sestra. Čovjek se oglasio na Redditu u sada izbrisanoj objavi kako bi otkrio ludo otkriće do kojeg je došao.

Strašno otkriće

 

Prema objavi, muškarac je bio uključen u zatvoreno posvajanje i stoga nema pristup podacima o svojim biološkim roditeljima – otuda velika zabuna.

 

Cijeli se fijasko započeo nakon što je prošao nekoliko pretraga kako bi se utvrdilo hoće li biti prikladan donor za svoju suprugu kojoj je hitno trebao novi bubreg nakon rođenja djeteta.

U pokušaju da otkrije je li u dobroj formi, muškarac je podnio testove – od kojih je jedan uključivao DNK analizu. Objava na Redditu otkrila je: “Upravo nakon što se naš sin rodio, moja se supruga razboljela i sada joj je potrebna transplantacija bubrega. Provjerili smo s njezinim rođacima i nitko nije bio dobar ili održiv donor, prema našem upitu.”

 

Slučajno su to saznali

 

Usvojeni muškarac dodao je da se, iako je mislio da je ‘malo vjerojatno’ da bi on bio prikladan donor, odlučio za test – samo da provjeri može li pomoći supruzi. “Znao sam da će to biti velika šansa pa sam se odlučio testirati da vidim mogu li donirati. Neki dan su me nazvali i rekli da odgovaram”, nastavio je.

 

Liječnik je tada savjetovao da muškarac obavi još neka ‘dodatna testiranja’ zbog nekih informacija iz ‘rezultata HLA (human leukocyte antigen) testa tkiva’.

 

“Nisam puno razmišljao i pristao sam”, nastavio je. No, kada su konačno stigli rezultati testa tkiva, posvojeni muškarac je saznao da on i njegova supruga s kojom je bio šest godina imaju ‘abnormalno visok postotak podudaranja’.

 

Nakon što je dobio rezultate, muškarac je otkrio da je ‘šokiran i zbunjen’.

 

Što dalje?

 

Liječnik je objasnio da ‘zbog načina na koji se DNK informacije prenose kroz generacije, roditelj s djetetom može imati barem 50 posto podudaranja, a braća i sestre mogu imati 0-100 posto podudaranja’.

 

Nakon što je otkrio koliko je ‘rijetko’ imati tako ‘visoku vezu kao muž i žena’, muškarac je pitao liječnika što rezultati zapravo znače za par.

 

Testovi su zaključili da je par zapravo biološki povezan i da je njegova supruga najvjerojatnije njegova biološka sestra.

 

Napisao je: “U rodu smo – ne, ne šalim se. Ne znam što da radim dalje, ali znam da je možda pogrešno. Ona je moja žena i majka naše djece.”

 

Čovjek je zaključio objavu riječima: “Ova će objava vjerojatno biti uklonjena, ali sve je istina.”