Već su igrali ZAJEDNO na filmu – Evo ko je LEPA Maraševa RUSKINJA iz serije “Južni vetar”

Glumom se bavi od detinjstva!

U poslednjoj epizodi svojom mističnom ulogom Ruskinje koja povlači konce istakla se Oksana Akinšina, jedna od najpopularnijih ruskih glumica, koja glumi lik neustrašive Larise.

 

Jedna od najpopularnijih ruskih glumica

 

U pitanju je jedna od najpopularnijih ruskih glumica, sa zapaženim ulogama, pre svega u svojoj domovini. Oksana, koja se rodila u Sankt Peterburgu 1987. godine, glumom je počela da se bavim sa 12-13 godina, kada je prošla audiciju kod reditelja Sergeja Bodrova Mlađeg i dobila ulogu u filmu “Sestre”.

Za ovaj film na filmskom festivalu 2001. u Sočiju, u konkurenciji “Debija”, Oksana i Kaća Gorina dobile su nagradu “Za najbolji glumački duet”.

 

Međunarodnu slavu stekla je nakon što je glumila u filmu “Lilya 4-Ever” švedskog režisera Lukasa Mudisona. Ta uloga joj je donela nominaciju za Evropsku filmsku nagradu za najbolju glumicu 2002. Ona je, međutim, izgubila od osam glumica filma “8 žena” reditelja Fransoa Ozona.

Delila kadar i sa Metom Dejmonom

 

Kako su godine odmicale, to je bivala sve popularnija. Dobila je ulogu u filmu iz 2004. godine “Bornova nadmoć”, gde je igrala lik Irine Neskaje i gde je glumila sa čuvenim Metom Dejmonom.

 

U filmu “Vukodlak sivog psećeg klana” iz 2006. godine, Akinšina je glumila kneginju Elenu, što joj je bila jedna od glavnih uloga. Uloge su se ređale, a 2012. godine je snimila film “Osam prvih dejtova”, a 2015. godine i nastavak “Osam novih dejtova”, odnosno 2016. godine “8 najboljih dejtova”.

 

Studirala je kritiku umetnosti. Kako je jednom rekla, na ove studije se odlučila “uglavnom iz želje da imitira Serjožu Bodrova.

 

– Bio je kritičar umetnosti, a ja sam podsvesno želela da budem kao on – rekla je jednom prilikom Oksana Akinšina.

 

Postala je jedna od vodećih ruskih glumica, a imali smo priliku da je gledamo i u filmu “Sputnjik” iz 2020. godine, gde je glumila glavnu ulogu, lik lekarke i neurofiziologa Tatjane Jurijevne Klimove.

 

Glumila je i glavnu ulogu u filmu “Černobilj: Ambis”.

Sa Bikovićem u seriji “Lutkice”

 

Popularna ruska drama-triler “Lutkice” sa Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, zasnovana na istoimenom romanu nagrađivanog ruskog pisca Sergeja Minajeva, koja je nedavno emitovana i na RTS-u, takođe je bila mesto gde su Oksana i Biković delili zajednički kadar.

 

U ovom ostvarenju Oksana glumi devojku glavnog junaka serije Moskovljanina Andreja Mirkina.

 

Što se tiče njenog privatnog života, od 2007. do 2010. godine, Akinšina je bila udata za biznismena Dmitrija Litvinova, sa kojim ima sina Filipa Litvinova. Godine 2012. udala se za filmskog producenta Arčila Gelovanija. Oksana je 2013. rodila svoje drugo dete Konstantina, a kasnije, 2017. godine, ćerku Emi Gelovani. Par se rastao 2018. godine.

 

Inače, serija “Južni vetar: Na granici”, može se reći, postala je i svetski projekat, budući da u njoj, pored domaćih igraju i mnogi internacionalni glumci.