Zastrašujuća snimka skijaša koji je upao u ledenjak: Smrznut ćete se od straha kada vidite kroz što je prošao

Ledenjaci se mogu naći na skijaškim područjima na velikim nadmorskim visinama i mogu predstavljati ozbiljnu opasnost za skijaše.

Kao skijaš, postoji niz rizika kojih biste trebali biti svjesni, kao što su sudari s drugim skijašima ili predmetima na stazi, padovi koji rezultiraju ozljedama i izloženost vremenskim nepogodama. Međutim, jedna od manje poznatih opasnosti skijanja je prisutnost ledenjaka na skijaškim stazama.

 

Ledenjaci se mogu naći na skijaškim područjima na velikim nadmorskim visinama i mogu predstavljati ozbiljnu opasnost za skijaše koji nisu svjesni njihove prisutnosti. Ledenjaci se stalno kreću i mogu stvoriti pukotine, koje su duboke pukotine ili pukotine u ledu. Ove pukotine mogu biti skrivene snijegom i teško ih je otkriti, što ih čini posebno opasnim za skijaše koji se odvaže izvan staza ili izvan označenih skijaških staza.

Strašna situacija

 

Osim pukotina, ledenjaci također mogu stvoriti područja nestabilnog snijega, što može rezultirati lavinama. Ove lavine mogu biti potaknute težinom skijaša ili kretanjem drugih skijaša u tom području.

 

Upravo je jedan zastrašujući video na Twitteru prestrašio sve skijaše i one koji su to tek željeli postati. Naime, jedan skijaš upadne u pukotinu koju je uzrokovao ledenjak, a snimka tjera strah u kosti. Ne znamo kako se skijaš na kraju izvukao, ali ovo je bilo poprilično strašno.

Važno je da skijaši budu svjesni mogućih rizika povezanih s ledenjacima i da poduzmu odgovarajuće mjere opreza, kao što je boravak na označenim skijaškim stazama, skijanje s vodičem i nošenje odgovarajuće sigurnosne opreme kao što su lavinski farovi i sonde. Svjesni rizika i poduzimanjem odgovarajućih mjera opreza, skijaši mogu sigurno uživati na stazama, a istovremeno minimizirati rizik od ozljeda ili štete.