Arheolog je otvorio drevnu egipatsku grobnicu, a potom je uslijedio šok: Počeo je halucinirati i kašljati krv

Arheolog je jednom ‘iskašljavao krv’ i ‘halucinirao’ nakon što je ušao u neotvorenu drevnu egipatsku grobnicu.

U dvadesetim godinama prošlog stoljeća, legenda kaže da su članovi istraživačkog tima Howarda Cartera umrli ubrzo nakon što su otkrili i otvorili Tutankamonovu grobnicu. Dok neki vjeruju da je njihova smrt posljedica ispuštanja opasnih materijala, drugi misle da je grobnica prokleta.

 

Pa, egiptolog Ramy Romany u potpunosti vjeruje da je ‘Kletva faraona’ stvarna. Dokumentarist rođen u Egiptu – koji živi u Los Angelesu – živi kako bi ispričao svoju priču.

Tijekom snimanja za Discovery Channel Mummies Unwrapped, Romany je pokušavao identificirati mumiju za koju je vjerovao da bi mogla biti lik iz Biblije – točnije, Akhenaton – staroegipatski faraon.

 

Nije šala

 

“Nitko ne ide tamo. Otišao sam tamo jer sam pokušavao saznati više o Akhenatenu”, rekao je Romany za The Jordan Harbinger Show. “Ušao sam u tu grobnicu i ta grobnica doslovno nije otvarana oko 600 godina, oni znaju da je svi čuvari koji su bili tamo nikada nisu otvorili.”

Ulazimo unutra i počinjemo snimati i ulazim ispod te grobnice i nalazim stvari, i jako teško dišem i sve, a unutra su šišmiši, smrad je tako užasan, napustio sam tu grobnicu i nisam se osjećao dobro ,” on je objasnio.

Postoji onaj miris mokraće šišmiša na amonijak, unutra su bile zmije, zajedno s tim vrlo čudnim mirisima koji ulaze i vaše tijelo vam govori ‘prestanite disati, to nije dobro’.

 

“Ja sam voditelj na Discovery Channelu, vičem u kameru i jako sam uzbuđena i udišem sva ta sranja.” Voditelj podcasta Harbinger dodao je: “Vjerojatno doslovno s*anje, s*anje od zmije i šišmiša”, ali Romany je inzistirao da je “možda umiješano Kletva mumije”.

 

Jedva se spasio

 

Sutradan je bio ‘u užasnom stanju u krevetu’. Imao je visoku temperaturu te se nije osjećao dobro.

Romany je mislio da će umrijeti: “Dolazili su nam liječnici, kašljao sam krv. Halucinirao sam, a moja žena se jako, jako bojala za mene i ne znam kako sam preživio. Nitko od liječnika nije znao što imam, dali su mi hrpu antibiotika i svima sam im objasnio gdje sam, a oni su rekli ‘Pa šišmiši, zmije, prašina nisu baš dobra kombinacija za što god to bilo, ali nadamo se da ovi antibiotici djeluju’ i djelovali su.

 

Živ sam, danas sam ovdje”, zaključio je.