Čovjek je umro na gotovo pola sata, a onda je opisao što je vidio: Njegove su izjave dosta bizarne

Zdybel se nekoliko dana kasnije probudio na aparatima za održavanje života u bolnici.

Čovjek koji je skoro pola sata bio proglašen mrtvim otkrio je što je navodno saznao. Instruktor taekwondoa Phill Zdybel opisao je to kao “izvantjelesno” iskustvo nakon što je doživio srčani zastoj dok je igrao košarku. Prema Geelong Advertiseru, 57-godišnjak je rekao da nije imao znakove upozorenja prije zastrašujućeg incidenta. Njegov sin, s kojim je u to vrijeme igrao košarku, pozvao je hitnu pomoć, a medicinska sestra koja nije bila na dužnosti dojurila je pomoći u oživljavanju.

 

U sretnom spletu događaja, Zdybel se nekoliko dana kasnije probudio na aparatima za održavanje života u bolnici. Tada je obaviješten o svom kratkom susretu sa smrću. Zdybelu je ugrađen stent prije nego što je otpušten tjedan dana kasnije.

Opisao je to iskustvo kao promatranje svega iz perspektive autsajdera. “Ja sam čudo od čovjeka”, rekao je, a onda je natuknuo da mu je to dalo novi život. “Sve male stvari oko kojih brinemo nisu vrijedne brige”, rekao je. “Nemoj dopustiti da ti itko kaže da ne možeš ništa.” “Nikamo nisam izlazio.” Zdybel se u međuvremenu vratio borilačkim vještinama i navodno se ponovno natječe. Također je pozvao ljude da nauče prvu pomoć, što bi moglo spasiti nečiji život.