Opako čudovište izgleda kao ubojica iz najstrašnijih filmova: Jedna stvar se kod njega posebno ističe

Sand tiger shark, poznat i kao Ragged-tooth shark ili Grey Nurse shark, je vrsta morskog psa koji se nalazi u toplim i umjerenim vodama širom svijeta.

Društvenim mrežama često se prošire snimke opakih životinja koje žive u najdubljim morskim dijelovima. Najčešće nijednog od njih ne bi voljeli vidjeti, a kamoli sresti u moru dok se brčkate i hladite od velikih vrućina.

 

Jedan od takvih je i sand tiger shark, odnosno pješčani tigrasti morski pas. Iznimno je veliki i opasan, ali jedna činjenica je kod njega najposebnija.

Sand tiger shark, poznat i kao Ragged-tooth shark ili Grey Nurse shark, je vrsta morskog psa koji se nalazi u toplim i umjerenim vodama širom svijeta. Imaju karakterističan izgled, s dva velika prednja zuba koji strše iz usta čak i kada su zatvorena.

 

Ne napadaju ljude

 

Iako izgledaju zastrašujuće, sand tiger sharkovi nisu poznati kao posebno opasni za ljude. Oni su uglavnom mirni i nisu agresivni, osim ako se osjećaju ugroženima. U divljini, sand tiger sharkovi su vrhunski grabežljivci koji se hrane ribom, račićima i drugim manjim morskim organizmima.

Iako sand tiger sharkovi nisu na rubu izumiranja, oni su ipak suočeni s prijetnjama kao što su ribolov i gubitak staništa. Kao i mnoge druge vrste morskih organizama, sand tiger sharkovi su važan dio morskog ekosustava i njihovo očuvanje je važno za održavanje ravnoteže u morskom svijetu.