Loše nam se piše: Čuveni Nostradamus predvidio crnu 2023. godinu, bolje da ni ne znate što je rekao

Nostradamus je predvidio brojne momente u povijesti.

Michel de Nostradame, poznatiji kao Nostradamus, bio je francuski liječnik i prorok. Njegova knjiga Proročanstva jedna je od najpopularnijih knjiga na svijetu te je tiskana u milijunima primjeraka.

 

Iako je Nostradamus umro prije više od 450 godina, njegove riječi se i dan danas citiraju i ponavljaju. Njemu se pripisuju predviđanja brojnih važnih događaja, poput uspona Hitlera i napada na Blizance 11. rujna. Ipak, neke njegove zaključke teško je protumačiti jer ne precizira točne godine.

 

Problem je i što se koristio latinskim riječima kako bi stvorio mogućnosti dvostrukog značenja. Kako god bilo, stručnjaci koji proučavaju Proročanstva tvrde da postoje pokazatelji kako bi se mnogo napisanih stvari moglo dogoditi u bliskoj nam budućnosti. Nostradamus je predvidio i veliki rat do kojeg će doći 2023. godine.

 

Kraj Marsa

 

Stručnjaci upozoravaju da bi moglo doći do eskalacije rata u Ukrajini. U jednom katrenu Nostradamus piše da će se “svjetlost Marsa ugasiti”. Elon Musk je najavljivao kako će ljudi na Mars kročiti do 2029. godine, ali ako vjerujemo Nostradamusu, moguće da Mars više neće postojati.

Ekonomska kriza

 

U istom katrenu piše o “velikom ratu”, što bi moglo značiti da će se rat i razočaranje vezano za Mars dogoditi u istoj kalendarskoj godini. S obzirom na rat, pandemiju, karantene ne čudi da gospodarska situacija nije dobra, a čini se da će sve postati i još gore, ako je vjerovati Nostradamusu.

Bušel pšenice dići će se toliko visoko da će čovjek jesti bližnjega”, napisao je Nostradamus i tako na morbidan način opisao što bi se moglo dogoditi u 2023. godini.

 

Još gora klimatska kriza

 

Klimatska kriza jedan je od najvećih problema, a Nostradamus je predvidio kako će stvari biti još gore. “Četrdeset godina duga se neće vidjeti. Četrdeset godina bit će viđena svakog dana. Suha će zemlja postat će još isušenija, doći će do velikih poplava…”, pisao je Nostradamus.

Građanski nemiri

 

Francuski prorok je najavio i velike građanske nemire, najvjerojatnije zbog gospodarske krize. “Vidjet ćete velike promjene, užase i osvete”, pisao je Nostradamus i aludirao na rastući jaz između društvenih klasa. “Truba se trese uz veliki nesklad, Prekršen dogovor: lica se dižu prema nebesima: krvava usta će plivati krvlju; lice namazano mlijekom i medom leži na zemlji”.