Ogromna eksplozija u Rusiji: Skladište nafte blizu ključnog Krimskog mosta u plamenu, optužuju Ukrajince za napad/POGLEDAJTE SNIMKE

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke i fotografije na kojima se vide veliki spremnici nafte u plamenu.

Rano jutros izbio je požar u postrojenju za skladištenje goriva u Krasnodarskoj oblasti na jugozapadu Rusije, koje se nalazi u blizini Krimskog mosta, izvijestio je na Telegramu Veniamin Kondratjev, regionalni guverner. Dodao je da je požar izbio u selu Volna u okrugu Temrjuk, koji se nalazi u području gdje se spajaju Azovsko i Crno more.

 

Na društvenim mrežama pojavile su se snimke i fotografije na kojima se vide veliki spremnici nafte u plamenu. Kondratjev je rekao da je “buktinja klasificirana kao požar najvišeg stupnja”.

“Poduzimaju se svi napori kako bi se spriječilo daljnje širenje požara. Nema opasnosti za stanovnike sela“, također je napisao Kondratjev.

 

Postrojenje u Kerčkom tjesnacu

Spomenuto postrojenje nalazi se u blizini Krimskog mosta ili mosta u Kerčkom tjesnacu koji povezuje rusko kopno s poluotokom Krim koji je 2014. anektirala od Ukrajine.

 

Načelnik okruga Temryuk Fyodor Babenkov na Telegramu je potvrdio da je požar obuhvatio područje od oko 1.200 četvornih metara.

“Specijalne službe rade na području poduzeća JSC Tamanneftegaz”, napisao je.

Nema ozlijeđenih

Dodao je da nitko nije ozlijeđen u incidentu, prenosi RIA Novosti. Uzroci incidenta se utvrđuju iako ruska strana optužuje Ukrajince za napad dronom.

 

“Nešto je eksplodiralo u dva ujutro. U zraku se čulo šištanje, a na nebu se vidio trag drona. Sada je sve u plamenu”, prenio je Daily Mail riječi očevica.

Dodajmo kako se incident dogodio nakon što je rano u subotu u napadu bespilotne letjelice zapaljeno rusko skladište goriva u krimskoj luci Sevastopolj, što je Moskva također okarakterizirala kao ukrajinski napad.

Anton Geraščenko, savjetnik ukrajinskog ministra unutarnjih poslova, podijelio je video požara na Twitteru navodeći da se poožar vidi i s Krimskog mosta.

“Požar u skladištu nafte u selu Volna u Krasnodarskoj oblasti vidljiv je čak i s Krimskog mosta”, naveo je.