ZAŠTO SE TINA TARNER ODREKLA AMERIČKOG DRŽAVLJANSTVA: Pre 23 godine je otišla i nikad se više nije vratila

PREMINULA je Tina Tarner – žena lavica, kraljica rok muzike i večita inspiracija mnogima.

Ono što je ona doživela u svom životu dugom 84 godine, malo ko bi poželeo. Da, bilo je tu uspeha. Da, bilo je i velike sreće u ljubavi, ali tragedije su te koje su označile život Tine Tarner.

 

Majka je nije želela, muž ju je krvnički tukao, a pevačica je doživela i smrt dva sina. Mnogi bi rekli da većeg prokletstva nema.

 

Rođena Amerikanka je pre 23 godine odlučila da napusti Sjedinjene Američke Države i nikad se više ne osvrne.

 

– Napustila sam Ameriku jer je moja karijera bila u drugoj zemlji, moj dečko je bio u drugoj zemlji. Evropa je bila ta koja je podržavala moju karijeru i moju muziku. Moj dečko se preselio tamo da vodi kompaniju, a ja sam oduvek htela da odem u Švajcarsku i tamo sam veoma srećna – rekla je Tina Tarner u jednom intervjuu.

U Švajcarskoj se osećam kao kod kuće. Ne mogu da zamislim bolje mesto za život – rekla je kraljica rok muzike koja se 2013. godine odrekla američkog državljanstva.

Tina je još davne 1986. godine počela da se zabavlja sa nemačkim muzičkim dirigentom Ervinom Bahom da bi se udala za njega 1993. godine.

 

Iako je Bah od Tine mlađi 16 godina, njih dvoje su se zaljubili na prvi pogled.

 

Nakon 27 godina zabavljanja, Tina i Bah su se venčali na Ciriškom jezeru, a Tina je Baha nazvala svojom “prirodnom silom”.

Sa rečima da je za Ameriku ne veže ništa sem porodičnih veza, napustila je ovu zemlju a da se nije ni osvrnula.

 

Na prednjoj strani njenog imanja nalazi se metalna ploča na kojoj piše: “Nemoj ni da pomisliš da gnjaviš Tinu Tarner pre podneva.”

 

(stil.kurir)