Znanstvenici: Ovo je godina kad bi vanzemaljci mogli ostvariti komunikaciju sa Zemljom! Najranije tada…

Studija je rađena nakon vijesti o novim NLO-ima, a neki članovi Kongresa razgovarali su sa osobama koje rade na pronalaženju NLO-a.

Tim znanstvenika sa Sveučilišta u Kaliforniji vjeruje da će vanzemaljci uspostaviti kontakt sa Zemljom već 2029. godine. Prije 21 godine NASA je poslala signal svemirskoj letjelici Pioneer 12 u sklopu rutinskog protokola za slanje podataka i uspostavljanja komunikacije.

 

Signal je također stigao do zvijezde udaljene 27 svjetlosnih godina od našeg planeta, a istraživači se nadaju da su ga presreli vanzemaljci koji su povratno odgovorili Zemlji, prenosi Daily Mail. – Ovo je poznata ideja Carla Sagana koju je koristio kao temu filma Kontakt, rekao je astronom Howard Isaacson.

 

Film Kontakt iz 1997. temeljen je na priči Carla Sagana, govori o znanstveniku koji je pronašao dokaze o postojanju vanzemaljaca na planetu udaljenom 26 svjetlosnih godina od Zemlje i odlučuje uspostaviti kontakt slanjem signala.

 

Studija je koristila signale poslane sa Zemlje na Voyager 1, Voyager 2, Pioneer 10, Pioneer 11 i New Horizons, mapirajući gdje su se signali mogli proširiti nakon što su poslani u svemir. Ove letjelice komunicirale su s radijskim antenama Deep Station Networka (DSN) zbog preuzimanja znanstvenih i telemetrijskih podataka, stoji u istraživanju objavljenom u časopisu Publications of the Astronomical Society.

Deep Station Network NASA-in je međunarodni sustav radio antena koje podržavaju međuplanetarne misije svemirskih letjelica i nekoliko onih koje kruže oko Zemlje. Utvrđeno je da su signali nekih od njih dosad naišli barem na jednu zvijezdu: – Povratnu transmisiju najranije možemo očekivati 2029. godine, stoji u jednom od izvještaja.

 

Tim je izračunao kad bi obližnje zvijezde trebale biti pogođene u prijenosima uzimajući u obzir brzinu svjetlosti koja prelazi jedan parsek svakih 3,26 godina. To im je omogućilo da odrede potrebno vrijeme za prijenose do svake letjelice.

 

– Zanimljiva vježba, ali malo je vjerojatno da će dati rezultate, rekla je Kaitlin Rasmussen, astrobiologinja sa Sveučilišta u Washingtonu, koja nije radila na ovom istraživanju.

 

Studija je rađena nakon pojave vijesti o novim NLO-ima, a stariji članovi Kongresa razgovarali su sa šest zviždača koji tvrde da su radili na programima pronalaženja NLO-a. Zakon o ovlaštenju za nacionalnu obranu (NDAA) iz 2023., koji je u prosincu potpisao predsjednik Joe Biden, uključivao je amandman koji od Pentagona zahtijeva da visokorangiranim senatorima daje povjerljiva izvješća o prethodno neobjavljenim programima koji se odnose na neidentificirane abnormalne fenomene.