NIJE SE POKAJAO, PLANIRA BUDUĆNOST! Dečak ubica ne razmišlja o zločinu: Želja mi je da kupim kamp prikolicu i PUTUJEM PO SVETU!

Želja za budućnost mi je da kupim kamp prikolicu i putujem po svetu!

 

Ovo je izjavio dečak (13) u danima posle zločina koji je izvšio pre tačno dva meseca u OŠ “Vladislav Ribnikar” u Beogradu kada je naoružan do zuba upao u školu i ubio svojih devet drugara i čuvara obezbeđenja, dok je njih petoro ranio.

 

Sama pomisao da osumnjičeni dečak dok boravi u psihijatrijskoj ustanovi koju čuva policija, nakon počinjenog masovnog zločina razmišlja o svojoj budućnosti, dok je svojim vršnjacima istu tu svetlu i perspektivnu budućnost ugasio pre tačno dva meseca je neshvatljiva.

 

Hladnokrvan

Dečak je za ova dva meseca navodno, samo dva puta stručnjacima u psihijatrijskoj ustanovi rekao “da mu je žao što je počinio zločin”. Naime, osumnjičeni maloletni ubica nijednog trenutka nije pokazao kajanje, niti empatiju za masakr koji je počinio iz očevog pištolja – kaže Kurirov izvor i dodaje:

 

– Samo je u dva navrata izrekao da oseća pokajanje jer je ubio čuvara škole D. V. sa kojim je bio u dobrim odnosima. Da bi nakon nekog vremena pitao i za zdravlje svog najboljeg prijatelja kog je teško ranio u pucnjavi, gde je naveo “da mu je žao što ga je pogodio i da nije hteo njega da ga upuca”. Teško povređeni dečak, podsetimo, nalazi se na lečenju u Čikagu.