NIKADA VIĐENO! GAZDA RADNIKU ODGRIZAO DIO UHA TOKOM SVAĐE: Kada saznate razlog sukoba, neće vam biti dobro

Nije novost da pojedini zaposleni nisu u najboljim odnosima s nadređenim, ali ono što se prošlog petka desilo u beogradskoj firmi “MVS gradnja” zaista je šokantno i nesvakidašnje – gazda je tokom svađe ugrizao radnika za uho!

I dok povrijeđeni radnik Mihajlo Gvozdenović (24) tvrdi da je nakon što je dao otkaz gazda firme nasrnuo na njega jer ostaje bez radne snage, vlasnik “MVS gradnje” Milovan Kovinić to demantuje i tvrdi da je sukob izazvao i započeo Gvozdenović nakon što mu je predočeno da će dobiti prijavu i otkaz zbog krađe.

 

Na ovaj incident se najprije požalio povrijeđeni Mihajlo Gvozdenović, koji je prije nekoliko mjeseci došao s Kosova u Beograd zbog posla. On je optužio Milovana Kovinića, vlasnika firme u kojoj se zaposlio i kojeg naziva šefom, da je posljednjeg dana otkaznog roka nasrnuo na njega, udario ga glavom u vilicu i ujeo za uho, otkinuvši mu gotovo pola ušne školjke.

– Nakon skoro osam mjeseci rada u firmi dao sam otkaz, a prošlog petka mi je bio posljednji dan otkaznog roka. Riješio sam da odem jer sam od početka primijetio ogovaranja, dok sam od šefa Kovinića trpio verbalne uvrede, ostajao sam duže na poslu i nisam tražio da mi plate. U petak sam radio na jednom gradilištu i završio ranije, a zatim pozvao šefa da vidim da li ima još nešto da se uradi, na šta mi je rekao da odem na Mirijevo. Kada je u 17 sati isteklo radno vrijeme, rekao je da očistim još nešto, a na moje negodovanje kazao je da moram da radim i šutim – tvrdi mladić.

 

– Kad sam poslije toga došao u magacin da se razdužim, opet je počeo da me vrijeđa. Nisam više htio da trpim poniženja i rekao sam da nisam kriv što ne može da pronađe radnike. Okrenuo sam se i krenuo ka izlazu, on me je sustigao i glavom me udario u vilicu. Pogurali smo se, pokušao sam da se odbranim, međutim, ujeo me za uho i otkinuo parče. Tu se okupila njegova porodica, koja je pokušala da me okrivi za napad – priča Gvozdenović, koji je Kuriru dostavio fotografije s raskrvavljenim uhom, kao i ljekarski izvještaj o povredama.

 

Milovan Kovinić, međutim, negira da je kinjio radnika i tvrdi da je Gvozdenović nasrnuo na njega.

 

– Firma je protiv njega pokrenula prijavu zbog krađe kablova jer je u pitanju velika suma novca. Krivicu je prebacivao na druge i htio je da ispadne žrtva, a u petak je čak i nasrnuo na mene. Pozvali smo policiju i imamo svjedoke, koji su potvrdili šta se desilo. Istraga je u toku – rekao je kratko Kovinić za Kurir, da bi kasnije iz njegove firme stigao odgovori sa opširnijim osvrtom na incident.

 

Iz firme “MVS gradnja” poručili su da Gvozdenović još nije formalno bivši radnik jer su u toku procedure kod poslodavca pred otkaz, “zbog incidenta koji je zaposleni pričinio pred kraj radnog vremena”.

Tog dana u prostorijama firme pokrenuta je usmena rasprava povodom manjka koji je nastao u firmi, nestajanja kablova. Prethodno je direktor firme prijavio vlasniku da je Gvozdenović nasrnuo na njega na gradilištu i vrijeđao ga. Upitan da objasni o čemu se radi, Gvozdenović se vidno uznemirio i kod poslodavca započeo verbalnu raspravu, koju je vlasnik firme prekinuo i tražio da Gvozdenović napusti prostor poslodavca. U tom trenutku Gvozdenović je nasrnuo na vlasnika firme tako što ga je objema rukama obgrlio, stegao ruke i počeo da ga baca – navode iz firme i dodaju:

 

– Čula se buka, Gvozdenović je zahvatio rukama vlasnika, kome su ruke bile blokirane, i bacao ga na radni materijal koji je bio okolo i vlasnik se branio glavom. Povrede koje Mihajlo ima zadobijene su jer se vlasnik branio od napada glavom pošto su mu ruke bile blokirane potpuno, a s lica mjesta nisu djelovale ozbiljno, s obzirom na to da je isti zaposleni nastavio da nasrće na vlasnika i poslije razdvajanja.

 

Iz “MVS gradnje” navode i da su u tom trenutku tri zaposlena dotrčala i razdvojila vlasnika i zaposlenog.

 

– Odmah nakon razdvajanja Mihajlo je nastavio da nasrće još jednom dok ga zaposleni konačno nisu udaljili. “MVS gradnja” je cijeli događaj prijavila policiji, očevici i zaposleni su dali svoje podatke policiji radi izjava, a protiv Mihajla biće svakako pokrenut prekršajni postupak – poručili su iz ove firme.

 

Mihajlo Gvozdenović kaže i da je slučaj prijavljen policiji i da je dao izjavu:

 

– Konsultovao sam se sa advokatom i planiram da podnesem tužbu protiv njega. Bio sam kod ljekara zbog uha i bola u vilici od udarca, a vidjećemo kako će povrede biti procijenjene, ali veće su šanse da se vode kao teže. Ja sam mladić koji je ovdje došao pošteno da zaradi za sebe i svoju porodicu, a ne da me neko vrijeđa. U utorak sam čuo i da je rekao da mi neće isplatiti platu, a kod ljekara sam saznao i da nisam imao zdravstveno osiguranje.

 

Događaj je prijavljen policiji, a nezvanično, inspektori su se konsultovali s tužilaštvom, koje je procijenilo da nema elemenata krivičnog djela, te će protiv obojice biti podnesene prekršajne prijave za remećenje javnog reda i mira, prenosi Hayat