PROVELA JE 500 DANA U PEĆINI POTPUNO SAMA: Bila je na 70 metara ispod zemlje, a imala je samo jednu želju nakon izlaska

Beatriz Flemini provela je 500 dana u pećini, a evo kako ona danas izgleda nakon ovog nesvakidašnjge iskustva.

Beatriz Flamini, ekstremna sportistkinja, iz Španije, živela je u andalizijskoj pećini 500 dana, potpuno lišena kontakta sa spoljnim svetom.

 

Kada je Beatriz ušla u andaluzijsku pećinu, Rusija još nije izvršila invaziju na Ukrajinu i pandemija KOVID-19 je bila u punom jeku. Sada kada je izašla iz nje, svet izgleda malo drugačije.

„Još sam zaglavljena u 21. novembru 2021. Ne znam ništa o svetu“, rekla je odmah po završetku eksperimenta.

 

Njen poduhvat svojevrstan je eskperiment, jer su Beatrizin opstanak u pećini pomno pratili naučnici koji žele da saznaju više o mogućnostima ljudskog uma i cirkadijalnim ritmovima.

Pedeseti rođendan je proslavila pod zemljom

Sada 50-godišnja Beatriz otišla je u podzemlje sa 48 godina, a poslednjih 500 dana iskoristila je na vežbanje, crtanje i pletenje vunenih kapa. U periodu izolacije uspela je da pročita i 60 knjiga i popije preko hiljadu litara vode.

 

Medijsko izveštavanje o njenom izlasku iz pećine bilo je ograničeno. Nacionalni televizijski kanal TVE snimio ju je kako nosi tamne naočare i grli ekipu.

https://twitter.com/i/status/1646772887326433282

Svoje iskustvo je opisala kao „odlično, nenadmašno“. Novinari su je pitali za više detalja, pa je odgovorila: „Ćutala sam godinu i po dana, nisam razgovarala ni sa kim osim sa sobom”, rekla je Beatriz i dodala:

 

„Izgubim ravnotežu, zato me drže. Ako me pustiš da se istuširam, godinu i po dana nisam dirala vodu, vidimo se uskoro. Da li ti je to u redu?” rekla je okupljenim novinarima.

Pećina u kojoj je boravila duboka je preko 70 m. Iako je stanje potencijalne rekorderke stalno pratila grupa specijalista- psihologa, naučnika i speleologa, sa njom niko nije kontaktirao.

 

Ginisov portparol nije mogao odmah da potvrdi da li postoji poseban rekord za dobrovoljni boravak u pećini i da li ga je Flamini oborila.