Ova baka namerno ne nosi unucima svaki put poklon, objasnila je i zašto, a neki su je nazvali škrticom

Glavni pokretač njene odluke bila je želja da se njeni unuci raduju njenom dolasku

Jedna baka, koja na Instagramu deli razne korisne savete, odlučila je da podeli mišljenje o davanju poklona unucima, odnosno deci. Ona je stava da davanje previše poklona deci može biti štetno što je izazvalo prilično žestoku raspravu u komentarima.

 

Ona je, naime, objasnila da svojim unucima ne donosi poklone svaki put kad ih posećuje, iako živi daleko od njih i viđa ih samo nekoliko puta godišnje.

 

Kako je objasnila svoju odluku, shvatila je da su njeni unuci već okruženi viškom stvari i želela je da poštuje želju roditelja da smanje nered u domu. Glavni pokretač njene odluke bila je želja da se njeni unuci raduju njenom dolasku, a ne da se raduju stvarima koje donosi.

 

“Nadala sam se da će unuci željno iščekivati moj dolazak i obasipati me osmesima i zagrljajima, umesto da proveravaju što je u mojoj torbi”, rekla je.

Takođe je objasnila da su brojna istraživanja pokazala da se deca, koja imaju manje igračaka kreativnije i duže igraju, te da dobijanje previše poklona povećava samodestruktivno ponašanje, kao i da svaki poklon stvara privremeni nalet sreće ali i želje za još”, istakla je.

 

Precizirala je da se ovo odnosi na previše poklona, te je istakla da svojim unucima nosi iznenađenja za praznike i važne događaje. Dodala je da to ne znači da uvek dolazi praznih ruku, te da umesto poklona ponese knjigu koju zajedno čitaju ili društvenu igru.

Mišljenja u komentarima su podeljena. I dok jedni hvale ovaj savet i jednostavnost, drugi misle da je preterala.

 

“Imao sam baku kakvu ste opisali, uvek sam je gledao kao škrticu”, kaže jedna osoba.

 

“Živim preko puta unuka i ipak im svaki put donesem neku sitnicu”, dodaje druga.

 

“Moja unuka ima gomilu igračaka, ali ipak je jako kreativna”, navodi treća.

 

Šta vi mislite?