OPET SE SPOMINJE VELIKI RAT / Novi stravični sukobi između Izraela i Palestine mnoge podsjetili na jezivo proročanstvo Babe Vange

Proročanstva Babe Vange često su bila vrlo zagonetna, a samim time i zasigurno pogrešno tumačena

Brojni svjetski portali, vjerojatno potaknuti člankom objavljenim na stranicama britanskog tabloida Daily Star, prisjetili su se u utorak jezivog proročanstva koje se prepisuje Babi Vangi, najpoznatijoj vidovnjakinji 20. stoljeća.

 

A Vangelia Pandeva Gušterova navodno je svojedobno predskazala “veliki muslimanski rat” i napad na Europu, koji će završiti uspostavom kalifata do 2043. godine.

 

Tabloid se te rečenice prisjetio u jeku novih napetosti, odnosno nakon što je islamistički pokret Hamas u subotu izveo krvavi napad na Izrael iz palestinskog Pojasa Gaze.

 

Bio je to najveći napad na Izrael u posljednjih nekoliko godina, a obje strane potvrdile su kako su spremne za rat.

 

Od početka rata između Izraela i Hamasa život je izgubilo 900 Izraelaca, a još 1500 tijela militanata Hamasa pronađena su na izraelskom teritoriju, kazao je glasnogovornik Izraelskih obrambenih snaga.

 

Izraelska vojska pozvala je 300.000 rezervista i uvela blokadu Pojasa Gaze, što je izazvala bojazan da planira kopneni napad kao odgovor na najodvažniji i najsmrtonosniji napad Hamasa posljednjih desetljeća.

Što se Babe Vange i njezina navodnog predskazanja tiče, treba istaknuti da su mnoge njezine vizije i dalje predmet velikih rasprava bez obzira što je u prošlosti nekoliko puta, čini se, bila u pravu.

 

Naime, proročanstva Babe Vange često su bila vrlo zagonetna, samim time i zasigurno pogrešno tumačena, a usto budući da uglavnom nije ništa zapisivala, gotovo sva njezina predviđanja od 2000. godine nadalje nisu niti nedvojbeno potvrđena.

Utoliko spominjanje 2043. godine treba uzeti s velikom dozom rezerve.