MJESECIMA IMAO NESNOSNE GLAVOBOLJE, POČEO JE DA GUBI VID: Ljekari se šokirali kad su pronašli uzrok “Otkud ovo ovdje?!”

Nakon što je pet mjeseci patio od jakih glavobolja, curenja nosa i gubitka vida, jedan muškarac iz Vijetnama hitno je prevezen u bolnicu. Ljekari su tamo 35-godišnjeg čovjeka pitali zna li šta bi moglo da uzrokuje njegove simptome, ali on nije imao pojma o čemu je riječ.

Osoblje bolnice u gradu Dong Hoi napravilo je CT njegove glave i otkrilo bizaran problem. Otkrili su da muškarac pati od tenzijskog pneumocefalusa, neobičnog, ali po život opasnog neurohirurškog urgentnog stanja, uzrokovanog traumom glave, ali medicinski vještaci su na pregledu naišli i na slomljene štapiće za jelo koji su se pacijentu kroz nos zabili u lobanju.

Metro piše da je njegova porodica rekla da su se štapići vjerovatno probili kroz njegov nos tokom jedne tuče u kojoj je učestvovao prije pet mjeseci.

Tada je bio povrijeđen i prebačen u bolnicu, ali štapiće tada niko nije pronašao, a nisu prijavljene ni nikakve abnormalnosti s njegovim nosem.

 

Pacijent je sada ostao zbunjen kada su ljekari pronašli štapiće za jelo. Rekao je da se ne sjeća šta se tačno događalo u toj tuči, ali misli da mu nešto jeste bilo ubodeno u lice.

 

Sada zna da mu je neko zabio štapiće za jelo u nos nakon te tuče.

 

Ljekari su štapiće uklonili endoskopskom operacijom. Pacijent je sada stabilno, ali ostaje u bolnici kako bi se oporavio.

 

Dr Ngujen Van Man, upravnik odeljenja za neurohirurgiju, rekao je da se radi o vrlo rijetkom slučaju.

 

Rekreativno.info