ZEBU NOGE / Stari ruski trik grije stopala i na -30: Predmet koji svaki dan bacamo u smeće efikasniji je od debelih čarapa?!

Postoji trik kako da zagrijete stopala kada je vani minus, a sve što vam treba je predmet koji sigurno imate u kući

Trik koji Rusi stalno prakticiraju pomoći će vam da zagrijete stopala u obući i kad je vani -30 °C. Potrebna vam je samo jedna stvar koju svi bacaju u smeće, piše Mondo.

Koliko god meteorolozi najavljivali zahladnjenje, mnogi od nas nisu još uvijek spremni za snijeg i led. Od gradskog prijevoza koji sporije funkcionira, preko slojeva odjeće koje je izuzetno teško nositi na leđima, pa do obuće koja, koliko god da je postavljena i navodno topla, ipak nikako da nam zagrije noge – izlazak iz kuće po ovakvom vremenu je sve samo ne uživanje!

Ali, postoji trik kako da zagrijete stopala kada je vani minus, a sve što vam treba je predmet koji sigurno imate u kući.

Domaći uložak odlično će zadržavati toplinu

Kada popijemo sok, logično je prazan tetrapak baciti u kantu za smeće. Ali nemojte to činiti, postoji odličan način da ga iskoristite! Ovaj trik Rusi stalno prakticiraju zimi, a pomoći će vam da napravite “izolaciju” u cipelama i čizmama i tako spriječite da vam se stopala smrzavaju.

 

Prvo razrežite i otvorite tetrapak, dobro operite i osušite. Zatim nacrtajte na njemu oblik uloška za cipele i izrežite ga. Iz cipela ili čizama koje nosite zimi izvadite uložak, pa stavite ovaj koji ste napravili od tetrapaka i to folijom okrenutom prema gore.

Nakon toga, vratite “originalne” uloške na njihovo mjesto, preko onih koje ste sami napravili. I to je cijela mudrost! Ovakav domaći uložak odlično će zadržavati toplinu i spriječiti da hladnoća prodre u potplat te ohladi vaša stopala.