Drogirala uveče vojnike KOLAČIĆIMA da bi ih odvlačila u krevet: Njeno opravdanje zaprepastilo je sve

Momci nisu znali zašto se ujutro osjećaju tako iscrpljeno i bezvoljno.

Kanađanka Čelsi Kogsvel, inače radnica u kantini vojske u Gedžtaunu, uhapšena je prošle godine zbog toga što je otkriveno da je vojnicima davala kolačiće sa opijatima u sebi.

 

Nekoliko nedelja pošto je uhapšena, otkriveno je i da je nekoliko vojnika na neki način si*ovala poslije konzumacije kolačića.

U izjavi za vojni sud, njeno opravdanje zaprepastilo je sve. Ne samo što je izjavila da je željela da malo “prodrma” atmosferu među vojnicima, već je i jako dugo bila bez se*sualnih odnosa, a oni nisu željeli da na “normalan” način spavaju s njom kada je pokušavala da ih zavede.

 

Klupko se odmotalo kada se nekoliko vojnika javilo da svjedoči tvrdeći da se ne sjećaju noći kada su jeli kolačiće, ali da imaju utisak da su si*ovani, prenosi CTV News.

 

Čelsi se suočila sa 18 tačaka optužnice – za pravljenje kolača, uključujući i davanje štetne materije poput kanabisa, se*sualno uznemiravanje i ulazak u odnos bez pristanka druge strane, kao i za neprimjereno ponašanje. Čelsi je bila u vojsci od 2011. godine i radila je u kantini tokom višenedeljne “Zajedničke vežbe artiljerije” u vojnoj bazi i Gedžtaunu, u provinciji Nju Brunsvik.

 

– Svi članovi brigade koji su jeli kolače, izuzev jednog, navodno su osjetili razne simptome: dehidraciju, vrućinu, slabost, konfuziju, suha usta i paranoju. Nekoliko vojnika nije moglo da bezbjedno izvjede vežbu sa oružjem i eksplozivima – rekla je komandant Sandra Sukstrof, koja je vojni sudija.

 

Ne samo što neki vojnici nisu bili u stanju da odrade vježbe već su se osjećali tjelesno iscrpljeno od prethodnih noći. Nisu ni znali šta im se dešavalo, odnosno šta im je Čelsi radila dok su spavali.

Čelsi Kogsvel se suočava sa zatvorskom kaznom od maksimalno dvije godine zatvora i izbacivanjem iz vojske. Suđenje će početi prvih dana avgusta ove godine.