GDJE SU DANAS I ŠTA RADE DJECA ZORANA ĐINĐIĆA: Jovana (33) izrasla u pravu ljepoticu, a Luka (29) je krenuo OČEVIM STOPAMA

Djeca Zorana Đinđića – Jovana i Luka, prošli su kroz veliku životnu tragediju, a sve to ih je navelo da postanu sjajni mladi ljudi.

Od ubistva Zoran Đinđić prošlo je pune dvje decenije, a kao najveće blago iza sebe ostavio je dvoje djece. Kada su izgubili najveći oslonac u životu, Jovana je imala 13, dok je Luka imao svega 9 godina. Međutim, ništa ih nije omelo u tome da izrastu u dostojanstvene i vrlo uspješne ljude.

 

Jovana Đinđić danas ima 33 godine i izgleda da je krenula očevim stopama, iako svi iz njenog okruženja komentarišu da je preslikana majka Ružica po izgledu, otmjenosti i odmjerenosti.

Od oca je naslijedila govorničke vejštine i političke afinitete. Diplomirala je u roku 2013. godine Komunikologiju na Univerzitetu Singidunim, a zatim je master studije iz oblasti socijalne kognicije završila u Londonu.

 

Od 2016. stažirala je u Timu za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, a od juna 2017. godine Jovana je koordinator za rodnu ravnopravnost i ljudska prava. Angažovana je u timu nadležnom za razvijanje i sprovođenje politike socijalnog uključivanja, kao i za pružanje podrške resornim ministarstvima u tom domenu, uz redovne konsultacije s organizacijama civilnog društva.

 

Od ranog djetinjstva njihov život je obeilježen političkom karijerom njihovog oca. Trogodišnji Luka bio je jedan od junaka čuvenih studentskih demonstracija u zimu 1996/1997. godine. Njegova slika na očevim ramenima na čelu demonstranata ispred kojih je bio postavljen transparent “Beograd je svet” – obišla je našu planetu.

Luka završio Fakultet političkih nauka u Beogradu, a njegove kolege i profesori kažu da je uvijek nasmijan i ljubazan. Pričalo se da ima političkih afiniteta, te da bi se mogao naći u ulozi narodnog poslanika, ali do toga još uvijek nije došlo.