MUŽ MI UGINUO, IMAM VAGINU PEKTORIS: 14 BISERA U HITNOJ POMOĆI!

Autorka knjige dr Dušanka Stevović Gojgić opisala je stotine zanimljivih situacija koje je doživela sa svojim pacijentima.Autorka knjige dr Dušanka Stevović Gojgić opisala je stotine zanimljivihsituacija koje je doživela sa svojim pacijentima. Punih 28 godina, koliko je u službi, dr Gojgić prikupljala je zanimljivosti sa svog posla, zapisivala ih i objavila, piše Kurir.Pročitajte neke od najduhovitijih:1. Upomoć! Moj muž je uginuo!Nije sasvim, nego figurativno. Ma bio danas kod kardiologa. Radili mu akage,kagebe, koreografiju (koronarografiju), sve komplet snimili na dividi. Sada je dobio snimak, kažu da mu je sve dobro, a on samo što je živ.Ovo nije šala, već razgovor pacijenta i lekara iz Hitne pomoći koji se našao u knjizi bisera Smeh kao lek.2. Imam kulturu u mokraći

Mi smo svi u kući nekako virusavi. Evo već dvadeset dana traje ovaj napad virusa na nas, a meni su još našli kulturu i u mokraći i u vagini. Šta sad da radim? Poštena žena. U strašnoj sam dilemi. Ja sam jedna poštena žena, a sramota me što vas ovo pitam. Ali moram, pa kud puklo da puklo. Dobila sam petu grupu sekreta od dečka, pa me interesuje da li ja to mogu da prenesem mužu?3. Simbolična stolicaKakva mi je stolica? Sumnjiva! Malo ide normalna, a malo simbolična. Ide i napred i nazad. Znate, neću puno da vas zadržavam. Ja sam stara beogradska dama. Hoću samo da vas pitam. Imam strašan enterokotlet (enterokolitis), a popila sam onaj lek za ispišavanje, pa sad mi ide i napred i nazad, a ja ne znam šta je od čega?4. Piletu pala glavaZnam da to nije vaš faktor (fah), ali gde se voze pilići kad im padaju glave?5. Tri gliceridaImam ona tri glicerida i sva tri su povišena. Šta sad da radim, da je bar jedan, lako bih ja izašla s njim na kraj!

6. Ugalj iz kanteU komi sam. Imam proliv već treći dan, a popio sam ono ćumurče (medicinski ugalj), ali mi ništa ne pomaže. Mala doza? Pa nisam ga ja pakovao, nego ona iz apoteke. A da uzmem domaći iz kante, dve kašike?7. Vagina pektorisJa imam onu vaginu (anginu) pektoris, a sad me boli stomak. Gde me boli? Pa ovde u Mirijevu! Brat ima ginekološki problem. Ja sam jedna baka, a zovem za mog brata. Ja sam mu glavna za doktore, sve znam koga ću da zovem. A sad da pitam. Boli ga ceo donji stomak, pa se plašim da nije nešto ginekološki ili urološki? Treba mi štelovanje. Bila sam danas na skenderu (skeneru), glava mi zuji ko koncertna dvorana. Je l’ može neko da dođe da me našteluje?8. Jeste li čovek ili bankomatDobro veče! Je l’ da pričam? Jeste li vi sad pravi čovek ili ste onaj bankomat od automata?Kola za klipana– Dajte mi, molim vas, jedna kola s krevetom. Ležeća. I Interventnu brigadu (?). Da, za ovog mog klipana. Mislim sina, ali on je veliki, treba velika kola. Gde idemo? U Institut za majku i sina!Ujeo ga miš u Švedskoj.

9. Moje dete je ujeo mišKoliko ima godina? Napunio je trideset pre neki dan. Za šta ga je ujeo? Zato što ga je hvatao! A vi pitate gde ga je ujeo? U Švedskoj, on tamo živi. A za koji deo tela? Pa za prst! Zato što je hteo da ga izbaci napolje. Ali tamo je sada hladno, pa se miš nije dao tako lako, neće ni on na zimu!Gori đubre od čovekaJa ne znam da li ste vi vatrogasci ili „hitnjaci”, ali svakako dođite u šumu kod Pevca, ovde gori neko đubre od čoveka.10. Pretnja kritikomJa čekam kod fakulteta za stoku (Veterinarskog). To vam je na ćošku, ali ako ne dođete, žaliću se ministarstvu za kritiku.11. Preko dana mi je dobar, a uveče mi se digneDoktorka, da li je to normalno: preko dana mi je dobar, a uveče mi se digne. Mislim pritisak? A puls mi je ubrzan. Kako koliki je? Pa trocifren!12. Hronično ležanjeJa sam hronični bolesnik. Od čega se lečim? Ja se lečim od dugotrajnog ležanja. Neki momci se naduval. Ja sam na licu mesta. Posmatrač. Neki momci se naduvali, trojica gube svest, al’ ovaj jedan se baš dobro drži.13. Uginule modriceMoj muž ima problem. Uginule su mu sve modrice pre tri dana, a sad se opet pojavile. Pa molim vas da mi date onu „mustru” od lekova, što ste mi kazali pre neki dan, oni mu najbolje čine.14. Gori đubre od čovekaJa ne znam da li ste vi vatrogasci ili „hitnjaci”, ali svakako dođite u šumu kod Pevca, ovde gori neko đubre od čoveka.

(Izvor: kurirs.rs)