Priča koja vraća veru u dobrotu: Beskućnik dobio posao i dom kao čin zahvalnosti

Ljudi koji su istinski pošteni, ostaju dosledni svojim principima čak i u najtežim situacijama i vremenima. Voralop, beskućnik sa Tajlanda, jedan je od tih ljudi.

 

Našao je novčanik jednog dizajnera u podzemnoj železnici, i vratio ga vlasniku. Sadržaj novčanika, 20.000 bata (580 dolara) i kreditne kartice nije ni pipnuo, iako je imao samo nekoliko novčića u džepu, što nije dovoljno ni za jedan jedini obrok, piše Metro.co.uk.

Voralop je ono što je našao predao policiji, gde je saznat identitet vlasnika. Ispostavilo se da je to tridesetogodišnji vlasnik fabrike, Niti Pongkrianios (Niity Pongkriangyos), koji je bio dirnut iskrenošću beskućnika – „Da sam ja bio na njegovom mestu, verovatno bih zadržao novčanik,“ rekao je.

Niti je želeo da Voralopu ponudi novac kako bi mu zahvalio, ali onda je odlučio da to neće biti dovoljno. Zato mu je dao posao u svojoj fabrici i obezbedio mu smeštaj. Sada, bivši beskućnik zarađuje 11.000 bata mesečno, što je oko 317 dolara, i ne mora više da provodi noći u podzemnoj železnici.

„Veoma sam zahvalan što mi je data šansa da preokrenem svoj život,“ rekao je Voralop. „To što imam čist krevet u kom spavam čini me toliko srećnim.“