VIDJELA GA KOD MEMEDOVIĆA I ZNALA – TO JE ČOVJEK MOG ŽIVOTA: Napustila državni posao i otišla na selo! Ovdje živi 15 ljudi

Aleksandar i Svetlana Manić upoznali su se zahvaljujući emisiji “Sasvim prirodno” Jovana Memedovića, a nedavno su dobili i sina.

Aleksandar Manić (38) akademski obrazovan, završio je Arheološki fakultet i ima zvanje kustosa. Radio je u muzeju u Pirotu, poslije toga je promijenio još dva posla, ali je oduvijek maštao da se vrati na selo. Prije tri godine je prelomio i vratio se na svoju dedovinu u selo Izatovci u Pirotskom okrugu, gdje je njegova porodica oduvijek živjela od stočarstva.

 

Da život piše romane, pokazalo se na njegovom primjeru, kada je tokom protekle godine upoznao svoju sadašnju suprugu Svetlanu i to zahvaljujući emisiji “Sasvim prirodno” kod Jovana Memedovića.

Poslije tvoje emisije, moja sadašnja supruga me kontaktirala, kad čovjek osjeti to je to. Nisam ni znao kako izgleda, u glasu sam osjetio da je ona prava. Sreli smo se u Pirotu, ona je napustila državni posao u Beogradu, radila je kao revizor i došla ovdje. Moja supruga je mnogo hrabrija od mene”, rekao je Aleksandar.

 

Svetlana je završila Ekonomski fakulet u Beogradu, a kada je, kako kaže, pogledala emisiju, znala je da je on taj. Dobili su sina i to je prvo novorođenče u ovom kraju Stare Planine poslije 40 godina.

 

“Desilo se nešto što nisam ni sanjala. To je bilo početkom 2021. kada sam pogledala emisiju i vidjela Saleta. Vidjela sam čovjeka koga sam cijeli život čekala. Ja sam napravila prvi potez. Pustila sam mu poruku, poslije smo se čuli”, ispričala je Svetlana.

 

Sada imaju 70 ovaca, imaju planove, a mjesta za strah nema. Zalažu se za povratak selu i zdravijem načinu života. Budući da su na početku, svaka pomoć države i subvencije su im dobrodošle.