Da, i to je moguće, tip je otišao na operaciju kako bi narastao: Začudit ćete se kada vidite što su mu sve radili

Operacija produljivanja udova je kirurški zahvat koji se koristi kako bi se povećala duljina kostiju u određenom dijelu tijela.

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj neimenovani čovjek objašnjava na koji je način narastao. Profil pod imenom @mrbrokenbonez je odlučio na TikToku pokazati kako je trajao njegov oporavak od operacije produljivanja nogu.

 

Operacija produljivanja udova je kirurški zahvat koji se koristi kako bi se povećala duljina kostiju u određenom dijelu tijela. Ova vrsta operacije može se primijeniti na različitim dijelovima tijela, ali najčešće se radi o produženju donjih ili gornjih ekstremiteta.

Nevjerojatna operacija

 

Postupak obično uključuje prekid kosti na željenom mjestu, a zatim postavljanje uređaja za produživanje kojim se tijekom vremena kost polako razdvaja, stvarajući novu koštano tkivo u prazninama. Ovaj proces traje obično od 3 do 6 mjeseci, ovisno o duljini koju se želi postići. Nakon toga, uređaj se uklanja, a kost se fiksira kako bi se omogućilo zacjeljivanje.

 

Operacija produljivanja udova nije rutinski zahvat i obično se provodi samo u slučajevima kada je pacijent jako nezadovoljan svojom visinom ili ima neke druge medicinske razloge za povećanje duljine udova.

Narastao je preko 17cm

 

Tip je u video prikazao na koji se način oporavljao te je otkrio kako je u jednom trenutku rastao jedan milimetar dnevno! Na kraju je sa 165,1 cm došao do 182,88cm.

Međutim, postoji i rizik od komplikacija, uključujući infekcije, krvarenja, poremećaje u rastu kostiju i drugo, pa se pacijenti trebaju temeljito educirati o mogućim rizicima prije nego što donesu odluku o ovom zahvatu.