RHMZ IZDAO NAJNOVIJE U SERIJI UPOZORENJA: U narednih sat vremena nevreme će pogoditi OVE DELOVE, obilni pljuskovi sa grmljavinom

U narednih sat vremena na području Valjevskih planina intenzivni pljuskovi sa grmljavinom i jakim vetrom, lokalno je moguća i pojava grada. Ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Valjevu i okolini, objavio je RHMZ.

 

Upozorenje za Srbiju na vremenske nepogode na području Bačke i Banata.

“Tokom poslepodneva na području severne, srednje Bačke i severnog Banata, kao i u Sremu i Podrinju, pojava pljuskova sa grmljavinom i jakim vetrom u zoni pljuska, lokalno je moguća i pojava sugradice i grada”, navodi se u upozorenju RHMZ.

Od jutros je na snazi i upozorenje za celo područje Srbije na vremenske nepogode.

“Plјuskovi i grmlјavina koji se od sredine dana očekuju na severu Vojvodine, a od poslepodneva i u ostalim krajevima, lokalno će biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom.

 

Veća količina padavina (20 do 40 mm, lokalno i više) prognozira se u toku večeri, pre svega u zapadnoj Srbiji, a zatim u Šumadiji i oblasti oko Zapadne i Velike Morave sa tendencijom premeštanja padavinske zone u prvom delu noći dalјe na istok i jugoistok”, navodi se u upozorenju RHMZ.

 

Kurir.rs