Rodila je petorke, a onda ju je muž napustio – Tri godine kasnije, ona živi bolje nego ikad!

Porodica Oksane Kobeletskaj i Sergeja Semenova do 2015. godine nije se razlikovala od miliona ostalih: mama, tata i kćerka Alis.

Par godina nakon rođenja najstarije kćerke, par je počeo da razmišlja o proširenju porodice.

Kada su na ultrazvuku saznali da će dobiti petorke, ostali su bez teksta. Petorke su karakteristične za vantjelesnu trudnoću, ali ne i za prirodnu. Oksana je bila jedinstven slučaj. Jedna u 85 miliona trudnica.

 

Ljekari u Odesi su odmah predložili uklanjanje nekoliko embriona, kako bi se ostali normalno razvijali. Oksani se nije dopala ta ideja. Odlučila je: koliko joj Bog da, toliko će djece i roditi.

Međutim, njen muž nije bio zadovoljan tom njenom odlukom – tada je, po prvi put, napustio Oksanu.

 

Otišao je, ali ne zadugo. Ili su ga njegovi roditelji natjerali, ili je to bila savjest, uglavnom Sergej se vratio Oksani. Kraj trudnoće par je dočekao zajedno.

 

Godine 2016. rođene su petorke. Djeca su imala malu težinu: od 1,200 grama do 1,900 grama.

 

Oksana je rodila tri dječaka: Davida, Denisa i Vlada, i dvije djevojčice: Sašu i Dašu. Petorke su postale prava senzacija, ne samo u Odesi, već i širom svijeta. Gradonačelnik im je odmah predao ključeve petosobnog stana, novinari su ih stalno salijetali.

Dok je bila u bolnici, Oksana je imala veliku pomoć osoblja. Kada je došla kući, njen muž i mama su pokušavali na sve načine da joj pomognu oko djece.

 

Prvih mjeseci, Sergej je bio tu da pomogne Oksani da nahrani, okupa, povije bebe. Taj posao nije imao kraja. Taman presvučeš jednu bebu, druga se upiški. Taman nahraniš troje, četvrto i peto plaču jer su gladni.

Nakon par mjeseci, Sergej je izjavio da je umoran. Oksana je tu izjavu prihvatila kao mušku slabost. Nije joj bilo jasno kako može njoj, majci, da kaže da je on umoran, dok je znao tri sata dnevno da provede za računarom igrajući igrice.

Djeca su zahtijevala stalnu pažnju. Kupanje i presvlačenje trajalo je ukupno tri sata. Oksana je sama ustajala noću da brine o djeci, jer je Sergej to odbio.

 

Kada su David, Denis, Vlad, Saša i Daša, napunili šest mjeseci, njihov otac je odlučio da napusti porodicu, pa je podnio zahtjev za razvod.

 

Do danas se ne zna razlog njegovog odlaska. Oksana nije htjela da komentariše Sergejevo napuštanje.

 

Onda je „zabava“ počela. Sergej nije htio da plaća alimentaciju za svoje šestoro djece:

 

„Nisam fizički sposoban. Povrijedio sam se još dok sam bio u braku. Zbog toga sada nisam u mogućnosti ni da materijalno pomažem Oksanu i djecu“, izjavio je Sergej.

 

Oksana se samo nasmijala na ovu njegovu izjavu. Rekla je da ako Sergej nema novca, može da dođe i da pričuva djecu – jer to je dovoljna pomoć. Petorke su bile živahne, stalno su nešto razbijali, rušili.

Sergej nije ni posjećivao petorke, a ni stariju djevojčicu.

 

Oksana bi možda i patila zbog njegovog odlaska, da joj djeca nisu okupirala sve misli i svo vrijeme koje je imala. Naučila je da vozi minibus kako bi mogla djecu da vozi u školu, vrtić, dom zdravlja…

 

Ljubazni ljudi su osnovali fond za pomoć Oksani i djeci. Kao samohrana majka šestoro djece, Oksana dobija pomoć i od države.

 

Pored toga Oksana je našla način i da zarađuje novac.

 

Počela je da vodi blog, gdje je opisivala život sa šestoro djece. Život ove neobične porodice prati preko 100 000 ljudi. Djeca učestvuju u snimanju reklama, a porodica od toga lijepo zarađuje.

 

Oksana je uspjela da opstane u teškim trenucima svog života i da ostane jaka. A šta se desilo sa Sergejem?

 

Izgleda da je otac porodice odlučio da se i dalje skriva iza imaginarne bolesti.

 

 

 

(kurir)